Política

Illa proposarà una trobada a la resta de grups parlamentaris per evitar “gesticulacions” com en el cas Juvillà

El líder del PSC afirma que el rebuig d’ERC a la reforma laboral no altera el diàleg

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha dit que “tothom coneixia quin seria el desenllaç” sobre el cas de Pau Juvillà -del qual el BOPC ja ha publicat aquest divendres la seva baixa com a diputat- i ha lamentat “tanta gesticulació i tan poc coratge”. En aquest sentit, Illa ha anunciat que proposarà una trobada amb la resta de grups parlamentaris “per veure com evitar situacions d’aquest tipus” en un futur. En declaracions a La 2 i Ràdio 4, ha explicat que aquestes escenes “no ajuden a la dignificació ni a traslladar la imatge que es requereix d’un treball seriós”. D’altra banda, ha defensat que el rebuig d’ERC a la reforma laboral no altera ni fa perillar el diàleg, però lamenta que els republicans “no han estat a l’altura”.

Illa ha dit que “no s’han de barrejar llibretes”, tot i que pren nota de com han actuat els d’Oriol Junqueras. “Hem de prendre nota tots, però no ha d’afectar”, ha raonat. I ha explicat que mantindrà “la mà estesa” i que es veurà amb el president, Pere Aragonès, quan se li demani. Sobre l’error de votació d’un diputat del PP en la reforma laboral, Illa ha dit que “segons les normes, la votació és vàlida”.

Explicacions

El PSC-Units ha demanat explicacions a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, després del cas de Pau Juvillà. “Ens sap greu perquè ens han enganyat”, ha expressat la portaveu socialista, Alícia Romero, que ha qualificat els darrers dies al Parlament “d’espectacle indigne”. “És greu que ens menteixi; no ens han dit la veritat ni als membres de la Mesa, ni als diputats ni han dit la veritat als ciutadans”, ha expressat. Per tot plegat, Romero creu que hauria de reflexionar amb el seu equip, i també amb la secretària general de la cambra, perquè “han passat coses que no estan bé”. Després de la polèmica per les llicències d’edat, els socialistes insisteixen que la cadena de confiança “s’ha trencat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia