Política

ERC demanarà aclariments a Borràs sobre l’escó de Juvillà

Vilalta creu que si la cambra no considerava diputat el cupaire des del 28 de gener, s’hauria pogut explicitar

ERC demanarà explicacions a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per l’escó de Pau Juvillà. El BOPC ha publicat aquest divendres la baixa de Juvillà com a parlamentari, i el web del Parlament ho va fer dijous a la tarda, amb data del 28 de gener. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha explicat a TV3 que els hauria agradat ser coneixedors “si des del 28 això ja era així”. I creu que no és “coherent” que els grups independentistes treballessin pel dictamen sobre Juvillà i alhora no se’l convoqués al ple de dijous a la tarda com a diputat. D’altra banda, ha dit que Borràs ha actuat en els mateixos termes en què ho va fer Roger Torrent quan era president de la cambra amb el cas de l’expresident del Govern Quim Torra.

En aquest sentit, Vilalta ha demanat ser-ne “conscients” i entendre que en altres ocasions “potser s’ha actuat amb injustícia cap a presidents anteriors”. Els republicans també han assegurat que no demanaran a Borràs “que assumeixi res”, però sí que “aclareixi tota la seqüència”. “Si ja sabíem que no podríem arribar fins aquí, s’hauria pogut explicitar”, ha dit.

Després que Borràs al·legués que no havia admès la delegació de vot de Juvillà per “conflicte d’interessos”, Vilalta ha qüestionat si “no va poder votar per conflicte d’interessos o per què ja no era diputat”. “Si no ho era, per què no es comunica abans? Per què fem un ple per batallar pels seus drets quan algú tenia coneixement que ja no era diputat perquè no se l’estava convocant?”, ha continuat.

D’altra banda, ha reivindicat la manera com els grups independentistes han treballat pel dictamen, i ha dit que aquest episodi pot ajudar a veure “quins són els límits”. I ha reclamat treballar sense picabaralles i fent que el Parlament sigui útil, i “no un bany de descrèdit”.

Vilalta diu que el rebuig a la reforma laboral “no ajuda a consolidar confiances” però “vindran noves negociacions”

Vilalta ha admès que el rebuig a la reforma laboral “no ajuda a consolidar confiances” però ha expressat que “vindran noves negociacions” i es tornaran a trobar per ser útils. La portaveu dels republicans ha dit que les converses amb el govern espanyol per aquesta qüestió “es van encallar a l’inici perquè no hi va haver una negociació formal”. “Si hi ha marge de millora, mirem d’incloure-ho al Congrés”, ha continuat. La portaveu també ha reconegut que hi ha millores respecte a la reforma del PP en aquesta reforma laboral, però que en cap cas és una derogació.

D’altra banda, als republicans no els consta que el rebuig a la norma hagi de significar “un abans i un després” en les relacions amb els comuns a Catalunya. “Seria absurd que això acabés afectant a altres cambres i a altres realitats”, s’ha reafirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix

estats units

La campanya de Harris compra 90 milions de dòlars més en anuncis

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

BARCELONA
guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona
amèrica llatina

L’ONU denuncia la falta de transparència en les eleccions de Veneçuela

barcelona