Política

Albiach reclama “explicacions” i “transparència” a la Mesa

“La responsabilitat és de la presidenta, però no només. Hem assistit a una baralla més entre independentistes”, diu

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, ha demanat aquest divendres “explicacions” a la Mesa del Parlament i a la presidenta, Laura Borràs, després de com s’ha gestionat l’episodi de la pèrdua de l’escó del ja exdiputat de la CUP Pau Juvillà. Segons ha dit la líder dels comuns en una entrevista a TV3, no coneixien que el Parlament ja no considerava diputat a l’anticapitalista mentre s’aprovava el dictamen de defensa del seu escó a la comissió i al ple. “Ha sigut un sainet, ple de falsedats i opacitat, sense saber què estava passant. La responsabilitat és de la presidenta però no només”, ha dit.

I és que per a Albiach, “la resta de forces de la Mesa també han de donar explicacions i ser transparents”. “Hem assistit una vegada més a una baralla entre independentistes que ens porta a la degradació. S’ha de dir la veritat, encara que no agradi. Aquesta manca de transparència i confusió només contribueix al descrèdit i dona ales a l’extrema dreta”, ha conclòs.

“La pilota està en la teulada d’ERC”

D’altra banda, preguntada per les conseqüències que va dir que tindria al Parlament que ERC no hagi votat a favor de la reforma laboral al Congrés, Albiach no ha volgut concretar en què es traduirà. En aquest sentit, s’ha limitat a dir que “la pilota està en la teulada d’ERC” i que els republicans demostren amb el seu ’no’ que no tenen “alternativa per als treballadors catalans” i que estan cada cop en posicions menys d’esquerres. “Nosaltres hem vingut a fer una oposició transformadora. I en el darrer mes li veiem a ERC un comportament erràtic i arraconat en els posicionaments de Junts, com amb els Jocs Olímpics d’Hivern amb una consulta que no es farà en moltes comarques, amb una renovació de la cúpula dels Mossos sense explicacions convincents, trobant-se només amb partits independentistes i deixant de costat a la resta, no consensuant una proposta per a negociar un model de finançament... Cada vegada la distància entre ERC i nosaltres és més ampla perquè cada cop està més a prop de Junts”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix

estats units

La campanya de Harris compra 90 milions de dòlars més en anuncis

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

BARCELONA
guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona
amèrica llatina

L’ONU denuncia la falta de transparència en les eleccions de Veneçuela

barcelona