Política

L’executiu espanyol convoca la Conferència de Presidents presencial el 24 i 25 de febrer a La Palma

Fonts de la Moncloa destaquen que la Generalitat ha participat en les reunions preparatòries “amb normalitat”

El govern espanyol ha convocat la Conferència de Presidents els dies 24 i 25 de gener a l’illa de La Palma, afectada per l’erupció volcànica. Segons fonts de l’executiu, la previsió és que el dia 24 tingui lloc un acte d’homenatge als ciutadans de l’illa i el 25 la Conferència en si. Fonts de la Moncloa apunten que la Generalitat ha participat en les reunions preparatòries de la trobada “amb normalitat”. L’objectiu de la Conferència és abordar la sortida de la pandèmia i el repartiment dels fons europeus.

L’ordre del dia consta de sis punts: informe de seguiment i aplicació dels acords adoptats a la Conferència ordinària de Presidents del 17 de gener del 2017; situació epidemiològica derivada de la pandèmia; valoració de la recuperació econòmica i social i de l’Estat d’execució dels Fons del Pla de Recuperació; modificació del Reglament de la Conferència de Presidents -la portaveu Isabel Rodríguez va apuntar que calia modernitzar els procediments per facilitar els acords-; cooperació en matèria d’emergències en protecció civil, i precs i preguntes.

La conferència estava prevista per a principis de gener, però la situació pandèmica va fer que s’ajornés. El govern espanyol espera que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el lehendakari basc, Íñigo Urkullu, hi assisteixin igual que la resta de presidents autonòmics convocats. Fonts de la Moncloa recorden que la Conferència té com a principal objectiu abordar el repartiment dels fons europeus.

La cita tindrà lloc en un moment en què el PP ha situat un suposat repartiment arbitrari dels fons a l’epicentre del seu discurs. Els populars denuncien un greuge de les seves comunitats respecte als territoris governats pels socialistes, tot i que les dades de repartiment que ha fet públiques el govern espanyol desmenteixen aquest plantejament, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va felicitar l’executiu per la seva gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia