Política

Xi Jinping i Vladimir Putin tanquen files contra Occident en plena crisi per Ucraïna

Els presidents de la Xina i Rússia critiquen que els EUA vulguin “imposar les seves normes democràtiques”

Els presidents de la Xina, Xi Jinping, i Rússia, Vladimir Putin, s’han compromès a donar-se suport mutu davant les “amenaces a la seguretat global”. En una reunió a Pequín abans de la inauguració dels Jocs Olímpics d’Hivern a la capital xinesa i en plena crisi per Ucraïna, Xi i Putin han refermat el seu front comú contra Occident i han criticat als estats que volen “imposar les seves normes democràtiques a altres països”. En una declaració conjunta després de la trobada, ambdós líders han denunciat que Occident vol “dibuixar línies divisòries per motius ideològics”, “fins i tot a través de la creació de formats restringits i blocs i aliances conjunturals que són en realitat un exemple de trepitjar la democràcia”.

“Aquests intents d’actuar com una potència hegemònica plantegen una greu amenaça per a la pau i l’estabilitat mundial i regional i soscaven l’estabilitat de l’ordre mundial”, apunta la declaració, en la qual també critiquen que Occident utilitza la democràcia i els drets humans com a “eina per pressionar altres països”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia