Política

El ple del Parlament recupera el 100% d’aforament la setmana vinent

La cambra tornarà a habilitar la zona per al públic i la premsa a l’hemicicle

El plenari elegirà els membres del CAC, de la Sindicatura de Comptes, del Conca i de l’APDCAT

El ple del Parlament recuperarà la setmana vinent el 100% d’aforament, amb tots els diputats presents a l’hemicicle, després del relaxament de les mesures per contenir la sisena onada de la Covid-19.

Al plenari que començarà dimarts vinent, a les tres de la tarda, es tornarà a habilitar la zona per al públic al plenari i els periodistes podran treballar des de la cambra, sense cap mena de restriccions d’aforament. També s’admetran novament els convidats a les comissions.

La cambra designarà al proper ple els nous membres de la Sindicatura de Comptes, del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca), els del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i els de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT). A l’ordre del dia hi ha també l’aprovació de la llei de creació del Centre català d’Empresa i Drets Humans.

Durant la sessió es faran onze interpel·lacions al govern i es debatran i votaran deu mocions. La mesa ha admès a tràmit la proposició de llei de mesures transitòries i urgents per fer front i erradicar el sensellarisme, presentada pels grups del PSC-Units, ERC, JxCat, CUP, ECP, Cs i PP. També s’ha admès a tràmit la proposta per crear una comissió d’investigació sobre els canvis a la cúpula dels Mossos d’Esquadra, presentada pel PSC, que s’haurà de debatre i votar en un Ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.