Política

Borràs donarà explicacions per Juvillà davant la pressió d’ERC i l’oposició

S’ha compromès a donar els arguments “la setmana que ve, en el moment oportú”.

Des del seu punt de vista, aquests dies “s’ha intoxicat molt” en relació amb la retirada de l’acta de diputat

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha dit que donarà explicacions la setmana que ve sobre com es va gestionar la baixa de Pau Juvillà com a diputat davant les crítiques d’ERC i la pressió de l’oposició, que qüestiona que desconegués les mesures que van adoptar els funcionaris per complir l’ordre de la Junta Electoral Central.

En un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Vilassar de Mar (Barcelona), Borràs va admetre anit que aquesta ha estat “una setmana molt dura” per ella i s’ha compromès a donar les explicacions pertinents “la setmana que ve, en el moment oportú”.

Des del seu punt de vista, aquests dies “s’ha intoxicat molt” en relació amb la retirada de l’acta de diputat a Pau Juvillà, a qui la JEC va ordenar despullar del seu escó després de ser inhabilitat -encara sense sentència ferma- per no despenjar quatre llaços grocs del seu despatx a la Paeria de Lleida en període electoral.

En les reunions de la Taula i la Junta de Portaveus d’ahir divendres, Borràs va responsabilitzar els funcionaris de la cambra del compliment d’aquesta ordre i va assegurar que desconeixia algunes de les mesures adoptades des de la cambra, com per exemple no convocar Juvillà al ple on es debatia sobre la seva situació.

Aquestes explicacions no van convèncer ni l’oposició ni els seus socis d’ERC, que aquest dissabte han insistit a reclamar a Borràs que doni tots els detalls sobre el succeït.

Un dels que s’ha referit a aquesta situació ha estat el líder d’ERC, Oriol Junqueras, que des de Gandesa (Tarragona) ha comparat la manera de procedir de Borràs amb el seu antecessor, el republicà Roger Torrent.

“Tots sabeu que va haver-hi qui va criticar l’actuació del president del Parlament Roger Torrent en el seu moment, que va actuar després d’una sentència ferma del Tribunal Suprem. En aquest cas, la presidenta del Parlament ha decidit actuar molt abans que hi hagi una decisió del Suprem”, ha assenyalat.

Malgrat assegurar que no volia entrar en recriminacions, el president d’ERC ha apuntat que el seu partit desconeixia que Juvillà va ser donat de baixa com a parlamentari a data 28 de gener i ha considerat desencertat plantejar una desobediència conjunta de Govern i Parlament perquè existeix la “separació de poders”.

També ha carregat contra Borràs el portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, que en declaracions als mitjans a Molins de Rei (Barcelona) li ha reclamat que doni explicacions en seu parlamentària sobre per què “ha enganyat els diputats i la ciutadania”.

El líder del PSC, Salvador Illa, ha anat més enllà i ha reivindicat que tots els grups independentistes rendeixin comptes sobre el paper que han jugat en la polèmica generada al voltant del cas Juvillà.

“És molt fàcil: que diguin quan van saber que Juvillà ja no era diputat. Els tres són responsables”, ha exclamat durant la seva intervenció en la clausura del congrés extraordinari del PSC del Vallès Occidental Sud.

De la seva banda, la líder de Centrem i exconsellera del PDeCAT, Àngels Chacón, ha criticat en una entrevista a Crònica Global la “incoherència” de Borràs, que pregona la confrontació i alhora acata les ordres de la JEC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.