Política

La Moncloa diu que la taula de diàleg es reunirà quan s’hi puguin portar “acords rellevants”

L’executiu espanyol confia que Aragonès assistirà a la Conferència de Presidents del dia 25 a La Palma

La taula de diàleg entre els governs català i espanyol se celebrarà quan hi hagi “acords rellevants” que s’hi puguin abordar. Així ho ha apuntat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha afirmat que l’executiu complirà la paraula del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de convocar-la, tot i que encara no hi ha data per a la cita. Rodríguez ha insistit que tant ella com la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, treballen també en la convocatòria i l’ordre del dia de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que tindrà lloc el dia 18 de febrer a Barcelona.

Rodríguez també ha afirmat que el govern espanyol “espera” que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assisteixi a la Conferència de Presidents del dia 25 de febrer a La Palma, que entre altres ha d’abordar la sortida de la pandèmia i el repartiment dels fons europeus.

Preguntada per la possibilitat que la demora en la convocatòria de la taula de diàleg condicioni la presència d’Aragonès a la cita, la portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, ha afirmat que espera que “tots” els presidents hi assisteixin.

“Han participat de les tasques” tècniques prèvies, ha dit Rodríguez, i “esperem que hi participin perquè abordarem qüestions importants: no només la situació de la pandèmia, sinó sobretot la recuperació econòmica, el desplegament dels fons europeus i la participació imprescindible de les comunitats autònomes en aquesta tasca”, i “aquí Catalunya com la resta de comunitats autònomes tenen un paper molt important a assumir”.

La portaveu ha insistit que “el diàleg marca l’actuació aquest govern en l’àmbit parlamentari, en el diàleg social”, i també en el territorial. “Estem molt orgullosos d’haver estat el govern que ha propiciat i recuperat el diàleg amb la Generalitat, que mai s’havia d’haver trencat, i confiem a seguir avançant”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia