Política

Tallen la Meridiana malgrat la no autorització d’Interior

Desenes de persones responen a la convocatòria de Meridiana Resisteix, entre les quals també hi ha Laura Borràs i Carles Riera (CUP)

Durant la protesta s’han viscut alguns moments de tensió entre els mossos i els concentrats

Desenes de persones han respost a la crida de Meridiana Resisteix i han tornat a tallar la Meridiana un dia més a les 20h malgrat no tenir l’autorització de la conselleria d’Interior. La concentració ha tingut algun moment de tensió entre els manifestants i els Mossos d’Esquadra, que han mobilitzat onze furgonetes, quan els han demanat que abandonessin el lloc. Ha estat en aquest moment que s’h han vist algunes empentes.

A la convocatòria de la Meridiana també hi ha participat, per exemple, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el diputat de la CUP Carles Riera.

Interior ha deixat d’autoritzar des d’aquest dissabte els talls a la Meridiana, segons ha argumentat, per fer compatible el dret a la manifestació amb el dels veïns a no patir molèsties. Com a alternativa, s’ha permès la concentració en altre lloc pròxim a l’avinguda.

Malgrat no tenir l’autorització, el col·lectiu Meridiana Resisteix i l’Assemblea Nacional Catalana han fet una crida a la participació de l’acció d’aquest col·lectiu, que manté el tall diari des de fa més de dos anys, des de la sentència de l’1-O, l’octubre de 2019.

Aquest mateix dissabte, el Consell de la República ha fet un comunicat donant suport al col·lectiu Meridiana Resisteix i fent una crida a participar de les seves convocatòries.

Durant gairebé dues hores, els assistents a la Meridiana han recitat proclames i càntics, s’han llegit uns parlaments de caràcter reivindicatiu i s’han lluït diverses pancartes on es podien llegir missatges com ‘Meridiana Resisteix’, ‘Independència’ o d’altres com ‘Són els nostres els que ens ajuden a mantenir-nos colonitzats’.

Tot plegat s’ha desenvolupat sense incidents i només amb algun moment concret de tensió en que els manifestants s’han encarat amb la policia que els volia obligar a aixecar la protesta. Finalment, aquesta s’ha desconvocat passats dos quarts de deu del vespre, amb la voluntat de repetir-la demà, tot i no estar autoritzada en aquesta ubicació pel departament d’Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Boye, sobre l’arrest de Puigdemont: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona