Política

Part dels anomenats “combois de la llibertat” entren a Brussel·les per protestar contra les mesures per la pandèmia

S’esperaven centenars de vehicles procedents de París, després que la Gendarmeria els impedís l’entrada a la capital

Un petit grup dels anomenats “combois de la llibertat” francesos han aconseguit entrar a Brussel·les aquest dilluns al migdia per protestar contra les mesures per la Covid-19 i els alts preus de l’energia.

Unes desenes de persones s’ha concentrat davant l’entrada del Parc del Cinquantenari, proper a la Comissió Europea, sense incidents però amb un fort desplegament policial.

S’esperava l’arribada de centenars de vehicles que van sortir ahir a la nit des de París, després d’un cap de setmana amb reiterats intents d’entrar a la capital francesa per manifestar-se. Això no obstant, la policia belga va advertir que no els deixaria entrar a la ciutat.

Des de diumenge a la nit els cossos policials belgues han desplegat les seves forces al llarg de les principals autopistes i accessos a Brussel·les. Les autoritats de Brussel·les han prohibit qualsevol manifestació a la ciutat aquest dilluns.

El “combois de la llibertat” francesos han agafat per referent el moviment que en les últimes setmanes s’ha æmanifestat en diversos punts del Canadà. A Europa ha reunit els contraris al passi de la vacuna, el moviment de les armilles grogues, i manifestants en contra de la pujada del preu de l’energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.