Política

La votació de la comissió d’abusos al Congrés s’ajorna una setmana

Es fa a l’espera d’un acord entre PSOE i Unides Podem

Echenique explica que la Junta de Portaveus no abordarà aquest dimarts la seva proposta per donar temps al diàleg

La votació de la comissió d’investigació al Congrés sobre els abusos a menors per part de membres de l’Església proposada per Unides Podem, ERC i EH Bildu s’ajorna una setmana a l’espera d’un acord entre el PSOE i la formació lila. El portaveu d’Unides Podem a la cambra baixa, Pablo Echenique, ha explicat en roda de premsa que la Junta de Portaveus no abordarà la qüestió aquest dimarts perquè estan “intentant dialogar i arribar a un consens” amb els socialistes sobre la qüestió. El PSOE ha fet una proposta alternativa a la comissió parlamentària. La fórmula dels socialistes és crear una comissió d’experts liderada pel Defensor del Poble.

Echenique ha insistit en la “voluntat que s’investigui i hi hagi reparació i justícia” i, d’aquí, l’intent “d’arribar a un acord” amb el PSOE.

Defensor del Poble

La Mesa del Congrés ha admès a tràmit la proposta del PSOE d’encarregar al Defensor del Poble la creació d’una comissió independent que investigui els abusos a menors per part de membres de l’Església, segons han confirmat fons parlamentàries. La iniciativa ha rebut el suport dels socialistes i d’Unides Podem. L’òrgan ja va acceptar la iniciativa d’Unides Podem, ERC i EH Bildu de crear una comissió d’investigació parlamentària sobre aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]