Política

Biden diu que un atac rus a Ucraïna “encara és una possibilitat”

El president dels EUA afirma que els militars russos segueixen “en un lloc amenaçador”

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat en un discurs televisat que una invasió russa d’Ucraïna “encara és una possibilitat”. Segons Biden, l’anunci del ministeri de Defensa rus de retirada d’algunes de les tropes properes a la frontera no s’ha pogut verificar. “De fet, els nostres anàlisis indiquen que (les tropes) segueixen en un lloc amenaçador”, ha assegurat el president nord-americà. Biden ha admès que si les unitats militars russes tornessin a les seves bases seria “bo” però ha afirmat que hi ha unes 150.000 tropes desplegades prop d’Ucraïna. L’OTAN també va ser cauta dimarts, i va demanar a Rússia la retirada de l’artilleria pesada de la zona fronterera, perquè les tropes es poden moure “ràpidament” en cas d’invasió.

Malgrat desconfiar de l’anunci de la retirada de tropes, Biden ha assegurat que manté oberta la porta del diàleg. “Els Estats Units estan preparats per continuar amb la diplomàcia, però també per respondre decisivament a un atac rus a Ucraïna”, ha reiterat el president nord-americà.

Per Biden, “mentre hi hagi esperança d’una solució diplomàtica” que eviti un conflicte armat i “l’increïble patiment humà que provocaria”, els EUA s’hi implicaran. En la mateixa línia, dilluns, el ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov, va dir al president Vladímir Putin que calia mantenir oberta la via del diàleg.

En tot cas, Biden ha remarcat que no té intenció d’enviar personal militar nord-americà sobre el terreny a Ucraïna en cas d’invasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.