Política

Sánchez diu que té la “mà estesa” a la taula de diàleg

Rebutja, però, les advertències de Rufián

El portaveu d’ERC recorda al president espanyol que “el fracàs de la taula de negociació” només donaria ales a la dreta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres que “sempre” té “la mà estesa” a la taula de diàleg amb la Generalitat, però no ha fet cap concreció sobre quan es pot convocar ni amb quin contingut. En tot cas, ha rebutjat les advertències que li ha fet el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que li ha recordat que “el fracàs de la taula de negociació també és un fracàs de l’esquerra espanyola”, i quan això passa governa la dreta. “Afronti el conflicte polític amb Catalunya”, li ha dit Rufián, perquè d’aquesta manera “potser evitarà fer les maletes a la Moncloa”.

El president espanyol i Rufián han posat de manifest les tensions entre els socis de coalició després de la votació de la reforma laboral i un cop celebrades les eleccions de Castella i Lleó, la cita que calia superar per poder convocar la taula de diàleg.

El portaveu d’ERC ha acusat el president del govern espanyol d’estar “temptat” per deixar que “el llop” de la ultradreta “es mengi el PP”. El problema, segons Rufián, és que això acabarà amb “70 o 80 diputats de Vox o tenint Ayuso a l’altra banda” i al final “el llop mossegarà”.

La segona temptació de Sánchez, segons Rufián, “és de deixar passar la taula” de negociació pensant que això “desgasta” l’independentisme. “Però qui cregui que si la taula no funciona només perjudica o desgasta l’independentisme s’equivoca”.

I és que segons Rufián “el fracàs de la taula de negociació també és un fracàs de l’esquerra espanyola, i quan l’esquerra fracassa a nosaltres no ens va malament, i sobretot acaba governant la dreta, en aquest cas la ultradreta”.

Sánchez: “Ningú em dona carnets”

El president espanyol només ha fet referència a la taula de diàleg al tram final de la seva intervenció. S’ha centrat sobretot a negar la hipòtesi que al PSOE li interessa un creixement de Vox.

Ha recordat que ell ha ofert al PP l’abstenció del PSOE a Castella i Lleó per facilitar un govern del PP a canvi que el PP trenqui amb la ultradreta “per sempre” i a tots els territoris.

També ha retret a Rufián que pretengui de “donar lliçons a l’esquerra espanyola”. “A mi ningú em dona carnets, i menys vostè”, perquè “dir que la reforma laboral és la que hagués pactat Albert Rivera és un insult als sindicats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Turisme que mata els barris d’Atenes

Atenes
Estat francès

Declara la dona que el seu marit drogava perquè la violessin altres homes

Barcelona
Estats Units

Hunter Biden ofereix declarar-se culpable d’evasió fiscal per evitar el judici

Barcelona
política

Ada Colau, a punt de deixar l’Ajuntament

Barcelona
Estats Units

Trump es declara “no culpable” dels càrrecs contra ell per l’assalt al Capitoli

Barcelona
Guerra a Europa

El Parlament ucraïnès nomena Andri Sibiga com a nou ministre d’Exteriors

Barcelona
Política

‘Heu de tornar-hi’, la crida de l’ANC a mobilitzar-se per la Diada

barcelona
politica

Junts anuncia que farà una oposició dura contra Collboni en l’etapa post Trias

Barcelona

El PSC demana solucions per a les famílies de l’escola bressol la Baldufa

GIRONA