Política

El conservatori de Xàtiva se salva de la retallada de les subvencions de la Generalitat

Enric Morera (Bloc) atribueix aquesta excepció a un “tracte de favor” a l'alcalde, Alfonso Rus

El secretari general del Bloc i portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, ha denunciat a Gandia “el tracte de favor que rep el conservatori municipal de Xàtiva respecte a la resta de centres d'ensenyament de música reconeguts”.

Morera ha assegurat que, des de 2003, el conservatori Luis Millán, dependent de l'Ajuntament de Xàtiva, gaudeix d'un conveni particular amb la Generalitat, cosa que li ha permés salvar-se de la substancial retallada que les ajudes patides per la resta d'escoles i centres musicals del País Valencià enguany: una reducció del 55% respecte a 2009.

Segons Morera, el conservatori de Xàtiva només ha sofrit una retallada del 30% de la subvenció, que ha quedat fixada en 242.900 euros. A més, aquesta ajuda és un 400% superior a l'import adreçat com a mitjana a conservatoris municipals com ara els d'Alcoi, Llíria, Benidorm, Torrevella, Oriola, Benicarló, Bunyol, Riba-roja, Sagunt o València, sempre segons el Bloc.

Morera ha criticat el que considera “un tracte de favor inacceptable” al president provincial del PP a la demarcació de València, Alfonso Rus. “Potser es tracta de recompenses per lleialtats polítiques internes. És, en tot cas, una discriminació per a la resta de ciutadans i alumnes d'escoles i conservatoris”, ha manifestat el nacionalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.