Política

El PSC reclama a Aragonès que “replantegi” la decisió de no anar a la Conferència de Presidents

Moret confia en el “sentit comú” del cap del Govern i l’emplaça a anar-hi en una aposta per la “política útil”

La viceprimera secretària d’Organització del PSC, Lluïsa Moret, ha fet una crida al president del Govern, Pere Aragonès, perquè es “replantegi” la seva decisió i assisteixi a la Conferència de Presidents de divendres. Amb tot, no ha volgut avançar quins efectes produirà l’absència d’Aragonès, si finalment no hi va, més enllà de dir que suposaria “un impacte negatiu” per Catalunya. Preguntada per si pot posar en risc la taula de diàleg, Moret ha dit que “són espais diferents”. “Esgotarem fins a l’últim moment la crida a Aragonès, perquè confiem en el sentit comú i l’aposta per la política útil, que requereix que hi vagi”, ha manifestat. En cas contrari, avisen els soscialistes, s’haurà “perdut l’oportunitat de ser on toca ser”.

La dirigent socialista ha reclamat a Aragonès que vagi a la reunió multilateral entre presidents pel “significat simbòlic” que se celebra a la Palma, que es recupera de l’erupció volcànica. “Si no es produeix, ja es veurà. No ens agrada avançar-nos a situacions que no s’han produït”, ha argumentat. Amb tot, ha remarcat que la Conferència de Presidents i la taula de diàleg són “espais diferents”. I ha recordat que el govern espanyol “ha demostrat reiteradament la voluntat de generar espais de diàleg”.

Sobre la reunió de la Comissió Bilateral, que va celebrar-se divendres a la tarda, Moret ha celebrat que “obre un camí de normalitat i d’entesa entre governs”. Pel que fa a la taula de diàleg –que la consellera Vilagrà ha dit aquest dilluns que es coneixerà “en breu” la data-, Moret ha dit que correspon als governs convocar-la.

Noves disciplines per als JJOO d’Hivern

Els socialistes no veuen malament que el Govern treballi en potenciar activitats esportives relacionades amb la muntanya, amb tradició a Catalunya, i convertir-les en noves disciplines olímpiques. És una proposta amb què treballa el Govern de cara a la candidatura dels JJOO d’Hivern. “Si s’han d’incorporar propostes respecte a noves disciplines, i s’acorden i es creuen oportunes, no ho veiem malament”, ha raonat. I ha dit que el que és important és que la candidatura es produeixi i Catalunya “no perdi una nova oportunitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ferran Rodero
Alcalde de Quart (Gent de Quart-Compromís Municipal)

“Compartíem l’objectiu amb el PSC i va ser fàcil trobar-nos”

Quart
política

La sobirania fiscal neix el 2025 però no té data final

barcelona
política

Eufòria de Sánchez i PSOE tot i obviar ‘concert’ i no tenir vots per a la Lofca

madrid
política

Els comuns i el PSC ultimen un pacte per a la investidura d’Illa

barcelona
política

Junts, contra un preacord que “assumeix el marc polític del PSC”

barcelona
guerra a gaza

Israel bombardeja objectius a Beirut en resposta a l'atac al Golan

barcelona
EUROPA

Lukaixenko indulta a l’alemany condemnat a pena de mort a Bielorússia

barcelona
política

El PSC es farà seu gran part del programa de govern d’ERC si s’aprova el preacord

barcelona
política

El TSJC diu com PP i Vox que l’independentisme només es pot aturar penalment

barcelona