Política

Sánchez demana al PP que resolgui la crisi al partit “pel bé de la democràcia”

El president diu que l’auge de Vox “no és una bona notícia per a cap demòcrata” i insisteix a fer un cordó sanitari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat al PP que resolgui la crisi al partit “pel bé de tots i de la democràcia”.

En una compareixença després de reunir-se amb la primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, Sánchez s’ha referit a la pugna dins el PP arran del possible cas de corrupció de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i de la disputa amb el president del partit, Pablo Casado, i els ha demanat que “resolguin la qüestió aclareixin aviat els dubtes sobre les irregularitats i la corrupció”.

En ser preguntat per l’auge de Vox gràcies a aquesta polèmica, Sánchez ha dit que “no és una bona notícia per a cap demòcrata”, i ha insistit a fer un cordó sanitari a la formació d’ultradreta.

Sánchez ha recordat que a Castella i Lleó hi està havent negociacions per a la formació del govern autonòmic i ha demanat al PP que no pacti amb Vox. En aquest sentit, ha insistit que “si està disposat a comprometre’s amb el cordó sanitari”, el PSOE “està disposat a oferir una alternativa”.

Tensió a Ucraïna

Sánchez ha fet aquesta compareixença juntament amb la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, després de reunir-se a la Moncloa. Tots dos caps de l’executiu s’han referit a la situació de tensió a Ucraïna. “L’única manera de reduir la tensió generada per Putin és a través del diàleg diplomàtic”, ha insistit Sánchez, que ha afegit que Rússia ha d’entendre que “l’escalada de la situació podria danyar-los molt des del punt de vista econòmic i els podria aïllar de tota la comunitat”. Per la seva banda, Frederiksen ha reafirmat l’aposta per la diplomàtica, però ha avisat a Rússia que estan “disposats a actuar” si creix la tensió.

Mascaretes a interiors

En relació amb la pandèmia, Sánchez ha lloat la bona gestió de Dinamarca de la crisi sanitària i s’ha constatat les diferències entre ambdós països, amb decisions com la retirada de la mascareta en interiors per part de Dinamarca.

El president espanyol ha dit que a Espanya s’ha de tractar el tema amb la comunitat científica i amb les comunitats autònomes. Sánchez ha explicat que “s’obrirà aquesta porta quan digui la ciència i els professionals sanitaris” però ha confiat que sigui “més aviat que tard”.

D’altra banda, Sánchez ha detallat que durant la reunió a la Moncloa ha coincidit amb la primera ministra danesa que la proposta europea de considerar les nuclears com a energies verdes és “un retorcés”. Sánchez ha afegit que els dos països tenen com a prioritat la transició verda i la defensa del feminisme i ha celebrat que Dinamarca vegi Espanya “com un dels països prioritaris i sens dubte aliats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona
estats units

El director de l’FBI no té clar que Trump rebés l’impacte d’una bala

barcelona
guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

barcelona
política

L’independentisme civil recupera la unitat per a la mobilització de la Diada

barcelona
estat espanyol

Els nous vocals del CGP juren el càrrec

barcelona
POLÍTICA

«Girona pel Canvi» demana un canvi real i que Sílvia Paneque sigui alcaldessa

GIRONA
judicial

Amnistiats els independentistes encausats pel sabotatge a la Vuelta a Solsona

barcelona