Política

Urtasun demana a Sánchez que sigui “valent” i digui que acollirà refugiats d’Ucraïna

L’eurodiputat diu que a Europa li costa anar més lluny amb les sancions per la dependència dels combustibles fòssils

L’eurodiputat d’En Comú Podem Ernest Urtasun ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que sigui “valent” i digui que està disposat a acollir refugiats d’Ucraïna. En una entrevista a ’Ràdio 4 i La2’, Urtasun ha considerat que a Europa li costa anar més lluny amb les sancions contra Ucraïna per la dependència dels combustibles fòssils exteriors. I en aquest sentit, ha dit que a mesura que s’escalen les sancions, “la unitat a Europa es complica”. També ha apostat per no abandonat la via diplomàtica tot i admetre que ara aquesta via està morta. “La invasió ensorra la via diplomàtica i l’únic que podem fer és intentar ajudar els ucraïnesos i posar en marxa sancions però deixar la porta oberta al diàleg”, ha dit.

Urtasun ha lamentat que no hi hagi una política de refugi compartida a nivell europeu i ha considerat que aquest és “un dels grans forats negres” de la política europea. Davant d’aquesta situació, ha demanat al president Pedro Sánchez que sigui “valent” i digui obertament que el país està disposat a acollir refugiats d’Ucraïna.

Segons Urtasun, l’atac de Rússia suposa un “canvi de paradigma” en les relacions internacionals i una “volta de mitjó” en l’ordre internacional. I és que, tal com ha recordat, des de la Segona Guerra Mundial no hi havia una invasió d’un estat cap a un altre “amb flagrant vulneració del dret internacional”.

Pel que fa a la despesa militar a Europa, Urtasun creu que hi ha 27 exèrcits que entre ells gasten “massa diners” i que hi ha “massa despesa militar duplicada”. En aquest sentit, ha apostat per una “major integració” en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia