Política

Puigdemont, candidat a presidir el Consell

El pròxim govern mantindrà la porta oberta a la incorporació de Junqueras

Sense sorpreses. Després de la llum verda de l’Assemblea de Representants perquè el president del Consell per la República pugui ser alhora president d’un partit polític, Carles Puigdemont ha presentat la seva candidatura per continuar al capdavant de la institució republicana. Ho han fet també el professor de l’Escola d’Enginyeria Industrial de la UPC Joan Ramon Gomà i l’advocat i exconseller nacional d’ERC Sebastià Sardiné. Tots tres necessiten 24 avals per esdevenir candidats. Hi ha de límit fins aquest matí per presentar-los. Es dona per fet que Puigdemont continuarà en el càrrec, però ja no d’una manera interina, sinó escollit per l’assemblea, que es reunirà aquest dissabte a partir de les onze del matí a Canet de Rosselló, on ja es va celebrar la sessió constitutiva que va escollir la cupaire Ona Curto com a presidenta del parlament republicà. El ple serà presencial, però també s’hi podrà assistir de manera telemàtica.

Puigdemont presentarà aviat el nou govern del Consell, que estarà obert a la incorporació, en qualsevol moment, dels consellers que van formar part del govern fet cessar pel 155, obrint la porta, així, a la presència, algun dia, del líder d’ERC, Oriol Junqueras. Aquesta eventualitat encara és lluny, però es treballa per fer possible que, si fracassa el diàleg entre els governs espanyol i català, es doni una segona vida al Consell i prengui més rellevància.

Borrell confronta Zelenski amb l’ex-president

L’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, va lloar ahir la valentia del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, de qui va dir que “no és el tipus de líder que fuig amagat en un cotxe”. “Es queda allí resistint i hem de donar-li suport”, va afirmar. El conseller d’Economia, Jaume Giró, va demanar a Borrell que es retracti o dimiteixi si estava comparant el comportament de Zelenski amb el del president Carles Puigdemont. El mateix Puigdemont va contestar a Borrell: “Sembla que algú lamenta que a Barcelona no hi hagués un bany de sang.” També va lamentar que la UE tingui representants tan “irresponsables” en uns moments tan “tràgics.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.