Política

Ibarretxe demana perdó a les víctimes d'ETA

Unes 1.500 persones assisteixen a l'acte de reconeixement a les víctimes del terrorisme celebrat a Bilbao

Prop de 1.500 persones han participat avui a Bilbao a l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme. El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha demanat perdó a les víctimes d'ETA perquè el reconeixement “arriba tard” i perquè la societat no ha estat “a l'alçada de les circumstàncies”.

Ibarretxe ha volgut arreglar “el deute històric” que el govern basc i la societat en general tenien amb les víctimes del terrorisme per “no haver sabut transmetre col·lectivament el suport als milers de persones que han patit l'agressió de la violència”.

Ibarretxe ha llegit la Declaració institucional en reconeixement de les víctimes del terrorisme, en què ha denunciat que la violència d'ETA constitueix una “traïció als valors més nobles d'aquest poble i als valor de la democràcia”.

“Difícilment servirà per solucionar en la seva totalitat unes ferides que tenen molts anys d'antiguitat”, va reconèixer el lehendakari, que ha afegit que “estem a temps de demanar perdó pels errors comesos”.

L'acte, organitzat per l'oficina d'Atenció a les Víctimes del govern basc i celebrat al Palau Euskalduna, ha comptat amb el suport de tots els partits, excepte el PP i l'esquerra abertzale, i amb altres víctimes del terrorisme d'altres punts com Galícia, Andalusia, Extremadura i Catalunya. No hi han estat presents els representants de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ni de la Fundació de Víctimes del Terrorisme ni de la Fundació Fernando Buesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.