Política

Kíev diu que l’assalt de Rússia a Jerson ha començat

Segons testimonis, l’enemic avança des de l’aeroport a la carretera de Nikolaev i a prop de la planta de refrigeració

L’assalt de Rússia a la ciutat de Jerson, al sud d’Ucraïna, ha començat aquesta nit, ha informat el Servei Estatal per a Comunicacions i Protecció de la Informació al compte oficial de Telegram.

“L’assalt a Jerson ha començat. Segons testimonis, l’enemic avança des de l’aeroport a la carretera de Nikolaev i a prop de la planta de refrigeració”, ha assenyalat.

Prèviament, l’Administració Regional de Jerson, una ciutat de gairebé 300.000 habitants i situada al sud d’Ucraïna, a la vora del mar Negre i al costat del riu Dnièper, va informar d’una concentració de soldats russos a prop del districte de Shumen.

A més, van bloquejar dos carrers i van instal·lar un punt de control, segons la mateixa font.

Abans de l’inici de l’assalt, al voltant de mitjanit, l’alcalde de Jerson, Igor Kolikhaiev, va dir a Facebook que l’Exèrcit rus havia aixecat un lloc de control a l’entrada de la ciutat.

També al sud, a Mariúpol, a la vora del mar Negre, el Servei Estatal per a Comunicacions i Protecció de la Informació ha afirmat que la ciutat està sota control de l’Exèrcit ucraïnès, però com a resultat de l’atac aeri rus va quedar pràcticament sense subministrament elèctric.

D’altra banda, a Okhtyrka, a la regió de Sumy (nord-est), més de 70 militars i civils ucraïnesos van morir als bombardejos de l’enemic amb llançadores múltiples Grad, segons ha escrit el cap de l’Administració Militar Regional de Sumy, Dmytro Zhyvytskyi, a Facebook.

“Hi va haver un bombardeig molt fort de la unitat militar a Okhtyrka, la unitat militar, malauradament, va ser completament destruïda. Més de 70 militars van morir i civils també”, ha dit, i ha informat que també es van produir baixes a les files russes.

Segons ell, des de la nit d’aquest 1 de març, la situació al nord de la regió és més o menys estable, però Konotop, a la regió de Sumy també, segueix assetjat per l’Exèrcit rus.

“Sumy està sota setge, però estem repel·lint els punts de control enemics, alguns grups s’estan obrint pas. Més d’una dotzena d’unitats d’equip enemic han estat destruïdes avui”, ha afirmat Zhyvytskyi, que també ha afegit que els vilatans usen còctels Molotov i destrueixen vehicles enemics.

També ha dit que la ciutat de Lebedyn, a la mateixa regió, està assetjada.

Alhora, a la regió de Kíev, un projectil disparat per Rússia va aconseguir un hospital privat de maternitat, segons el conseller delegat del centre, Adonis, Vitaly Girin, citat per l’agència Ukrinform.

Totes les persones han pogut ser evacuades.

A més, un llarg comboi militar rus als afores de Kíev que havia estat detectat recentment per imatges satel·litàries és més gran del que s’havia pensat inicialment, indica l’agència UNIAN.

Segons les imatges satel·litàries de Maxar Technologies, que informa regularment sobre la situació militar a Rússia, la columna arriba als 64 quilòmetres i consisteix en carros blindats, artilleria i altres vehicles.

Imatges de dilluns han mostrat la columna des de la base aèria Antonov, a uns 30 quilòmetres del centre de la capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’ANC afirma que l’acord PSC-ERC és una “rendició” i una “ignomínia”

barcelona
política

Sánchez celebra l’acord amb ERC com un pas cap a l’Estat federal

barcelona

Insten Salellas a desencallar el Centre Comarcal d’acollida i adopció d’animals abandonats

GIRONA
política

Comuns presenta un “pacte d’investidura” amb el PSC que inclou aparcar el Hard Rock

barcelona
política

ERC diu que Catalunya hauria de recaptar tots els impostos en un màxim de cinc anys

barcelona

Girona vol sumar una trentena de pisos al parc públic aquest 2024

GIRONA
PRÒXIM ORIENT

Hamàs anuncia la mort del seu líder Haniyeh en un atac a l’Iran que atribueix a Israel

BARCELONA
Ferran Rodero
Alcalde de Quart (Gent de Quart-Compromís Municipal)

“Compartíem l’objectiu amb el PSC i va ser fàcil trobar-nos”

Quart
política

La sobirania fiscal neix el 2025 però no té data final

barcelona