Política

La Conferència de Presidents es reunirà el 13 de març a La Palma

La trobada es va ajornar arran de l’esclat del conflicte a Ucraïna

El dia abans els reis presidiran un homenatge a l’illa per l’erupció volcànica

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat per al proper 13 de març a La Palma (Canàries) la XXVI Conferència de Presidents autonòmics. La trobada s’havia de celebrar el passat 25 de febrer però es va ajornar per la participació de Sánchez al Consell Europeu convocat d’urgència per la invasió russa d’Ucraïna.

La ministra de Política Territorial i portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, ha informat aquest dimarts els dirigents de les comunitats i ciutats autònomes de la nova data.

La reunió de Sánchez amb els presidents autonòmics serà presencial i se celebrarà al Museu Arqueològic Benahoarita, a la població de Los Llanos de Aridane, una de les afectades per l’erupció del volcà de la Palma.

El dia abans, 12 de març, Sánchez acompanyarà els reis d’Espanya a l’acte institucional de reconeixement i solidaritat amb l’illa de La Palma després de l’erupció. Aquest acte, que s’havia de celebrar el 24 de febrer, també es va suspendre arran de l’inici dels combats.
`
Per al mateix dia està prevista una nova reunió de la Comissió Mixta per a la Reconstrucció, Recuperació i Suport a l’illa de la Palma, en la que participaran representants dels governs estatal i de Canàries, el Cabildo de la Palma i els ajuntaments afectats.

Des de la seva creació el 2004, la Conferència de Presidents s’ha reunit vint-i-cinc vegades. Des de l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa aquest òrgan s’ha convocat vint vegades, de les quals 17 han estat telemàtiques derivades de la pandèmia de Covid-19 i tres presencials, inclosa la de La Palma.

A la trobada prevista inicialment per al 25 de febrer estava confirmada la presència de tots els caps de govern autonòmics excepte el de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que va argumentar que no veia “útil” assistir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia