Política

Belarra critica l’enviament d’armes a Ucraïna: “Contribuir a l’escalada bèl·lica no resoldrà abans el conflicte”

La ministra de Drets Socials i líder de Podem demana apostar “seriosament” per la via diplomàtica

La ministra de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra, ha criticat l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’enviament d’armes a Ucraïna. “Contribuir a l’escalada bèl·lica no resoldrà abans el conflicte i ens pot dur a un escenari absolutament incert i molt perillós de conflicte mundial”, ha dit aquest dimecres en declaracions als passadissos del Congrés després de la compareixença de Sánchez. Per a Belarra, enviar armament a la resistència ucraïnesa “no és la mesura més eficaç per acabar amb el conflicte al més aviat possible”. La líder de la formació lila ha demanat apostar “seriosament” per la via diplomàtica.

“La pau no té res de naïf o de hippy”, ha defensat Belarra, que ha opinat que Espanya i la Unió Europea “no estan posant tots els esforços que caldria” en aquesta via.

La líder de Podem ha subratllat que tots comparteixen l’objectiu de “parar els peus a Putin” i que la guerra acabi i ha insistit a demanar que s’aposti per la via del diàleg. “Totes les negociacions de pau es fan amb l’enemic”, ha remarcat.

El PP celebra la “rectificació” de Sánchez

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha celebrat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi “rectificat” i s’hagi compromès a enviar armament a Ucraïna per fer front a la invasió russa. Durant la seva intervenció al Congrés després de la compareixença del president, li ha recriminat que el compromís de l’executiu espanyol amb el país envaït era “el més baix de la Unió Europea”. La portaveu dels populars també ha reclamat que s’incrementi el pressupost en defensa fins que arribi al 2% del PIB. “Hem de deixar de veure la defensa com una despesa, perquè és una inversió”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.