Política

Una Manada amb amnèsia

El guàrdia civil i els dos amics seus que van assetjar Marta Torrecillas insultant-la en un grup de WhatsApp asseguren que no coneixien la víctima

Només un dels acusats demana disculpes i diu que el que va fer “no està bé”

El guàrdia civil Alberto Romero i els seus amics, Joel Martín i Cristian Mosquero, són el més similar a una banda de violadors virtuals, digitals, informàtics, o com se’n vulgui dir, que ha passat mai per l’Audiència de Barcelona. Tots tres formaven part del grup de WhatsApp Arriba España Hija de Puta, a través del qual, la tardor del 2017, es van dedicar a assetjar, insultar i amenaçar, amb un llenguatge masclista i d’extrema violència, una víctima de la violència policial desplegada l’1 d’octubre del 2017. La seva acció es dirigia contra Marta Torrecillas, a qui la policia va lesionar els dits a l’escola Pau Claris i en fer públic el seu cas va ser víctima de persecució a les xarxes. El setge a Torrecillas va ser tan brutal que el seu telèfon rebia una trucada rere l’altra, i en el seu WhatsApp van entrar milers de missatges.

En el cas del xat on hi havia els tres homes jutjats ahir, es van enviar a Torrecillas un total de 45 missatges entre les 11 i 9 minuts i les 11 i 16 minuts del 4 d’octubre del 2017. Amenaçaven la noia de cremar-li el local i de trencar-li els dits de l’altra mà, a banda d’insults i vexacions de caire sexual. Ahir, els tres acusats van fer l’orni assegurant que no sabien a qui dirigien els seus missatges insultants i que van saber la identitat de Torrecillas quan van rebre la denúncia dels Mossos i van buscar-ho a internet.

El telèfon de la víctima va ser inclòs en el xat de WhatsApp per Cristian Mosquero, que va afirmar que no sabia de qui era i que, quan va veure els insults, el va treure de seguida. Això seria l’única cosa certa, perquè Torrecillas va estar en aquest xat només set minuts. Part dels insults rebuts provenien de Joel Martín i Alberto Romero, que en van reconèixer l’autoria, però van insistir que no sabien la identitat de Torrecillas. Joel Martín és l’únic que va demanar disculpes i va reconèixer que “no esta bé” el que van fer, mentre que el guàrdia civil va dir que tot era “cachondeo” (sic) d’un grup d’amics.

Qui ahir no estava de broma era Marta Torrecillas, que va entrar a la sala amb el seu evident embaràs de nou mesos, “nerviosa, i la nena ho nota”, va dir en un moment. L’acció de persecució que va patir va ser tan bèstia que Torrecillas va haver de canviar radicalment de vida: “M’han destrossat la vida.”

En un d’aquests missatges, algú va escriure “un policia et vol conèixer” i Torrecillas va arribar a pensar que la podien “localitzar” i anar a buscar, va explicar. És per això que en aquell moment la víctima va deixar d’anar sola pel carrer, segons va explicar ahir. No només això: va tancar el seu negoci i va marxar a viure fora de Barcelona, per fer foc nou.

El judici va tenir una arrencada i un final grotescos. Un dels acusats tenia una advocada de Madrid que va dir que no entén el català. Això va obligar a suspendre la vista fins a aconseguir un intèrpret oficial. Al final de la vista, ja a quarts de tres, la mateixa lletrada va forçar una nova interrupció: “He d’anar al lavabo, no puc aguantar més.” Marta Torrecillas no pot aguantar més temps sense una sentència en què es faci justícia, tal com va demanar la fiscal, que va veure en els acusats una clara intenció d’atac al col·lectiu independentista. Si tot va bé, Violeta, la primera filla de Torrecillas, naixerà aquest divendres. Nova vida per deixar enrere tant de patiment.

El telèfon de la mare
Un home de 76 anys de Madrid és el quart acusat d’atacar Torrecillas, en el seu cas a través d’un SMS. Es va defensar dient que el telèfon era de la seva mare, tot i estar al seu nom, i que la dona estava en una residència i que qualsevol l’hauria pogut fer servir per enviar el missatge insultant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona