Política

Maragall creu que una retallada a l'Estatut seria desconcertant i dubta que sigui "racional"

L'expresident ha aprofitat el seu discurs com a pregoner oficial de les festes majors de Lleida per llançar les seves opinions

L'expresident Pasqual Maragall ha assegurat avui que un "rebuig, un retard o una modificació substancial de l'Estatut" per part del Tribunal Constitucional (TC) "suposaria un escenari realment desconcertant", i ha posat en dubte la seva "racionalitat" si això s'arribés a produir.

Maragall ha aprofitat el seu discurs com a pregoner oficial de les festes majors de Lleida per llançar una pregunta davant el procés en què està immers el nou Estatut català: "És racional, és correcte que els jutges esmenin allò que el poble català ha ratificat? Què se li estaria dient llavors al poble català?".

L'expresident creu que tot el problema "ha vingut després de la teoria del cafè per a tots", i ha apuntat que "espero que no hi hagi canvis substancials en l'Estatut".

Pasqual Maragall ha enllaçat la qüestió de l'Estatut amb la importància de desenvolupar una "Euroregió en la qual les relacions directes entre Estats es complementen amb les relacions directes entre nacions, regions i municipis".

"Els Estats han d'entendre les competències que cedeixen per sota i que són compensades amb la sobirania europea", segons Maragall, que també ha demanat "comprensió amb els Estats, atès que els toca entendre que ara són intermediaris i no executors".

Maragall ha posat com a exemple la Gran Bretanya, "que té una Corona i dos Regnes, i Escòcia té un Parlament i aviat tindrà un govern". Finalment, també ha volgut destacar el paper de Lleida com a capital interior de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.