Política

El PSC, ERC i ICV podrien reeditar el tripartit municipal, segons una enquesta del CIS

Segons l'estudi, CiU guanyaria un regidor, el PP en podria perdre entre un i dos i Ciutadans quedaria fora de l'Ajuntament de Barcelona

El PSC, ERC i ICV-EUiA podrien reeditar el tripartit municipal en les pròximes eleccions del 27 de maig, segons el resultat de l'enquesta d'intenció de vot fet públic avui pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Així, PSC tornaria a obtenir la majoria de regidors tot i que en perdria un (dels 15 actuals passaria als 14), mentre que ERC, ICV-EUiA i CiU guanyarien un regidor més i PP en perdria un o dos.

L'enquesta del CIS atorga 14 regidors al PSC (ara en té 15), entre 9 i 10 a CiU (ara en té 9), entre 5 i 6 al PP (en té 7), 6 per a ERC (en té 5) i 6 per a ICV-EUiA (en té 5).

Ciutadans quedaria fora de l'Ajuntament de Barcelona, encara que obtindria l'1,5% dels vots dels enquestats, que suposa un 2,7% dels vots estimats, unes poques dècimes per sota del 3% mínim requerit per aconseguir representació municipal.

El vot directe dels enquestats pel CIS atorga més vots a ICV-EUiA que a ERC i deixa al PP en cinquè i últim lloc. Aquesta estimació atorga un 32% dels vots per a Jordi Hereu (PSC) i un 16,6% a Trias (CiU), deixant en tercer lloc la candidata ecosocialista, Imma Mayol, amb un 14%; en quart lloc Portabella amb el 8%, i el PP, d'Alberto Fernández Díaz, amb un 4,6%.

Pel que fa al percentatge d'estimació de vot, l'enquesta atorga el 32% al PSC, un punt menys del que va obtenir en el 2003 quan Joan Clos encapçalava la llista, i el 21,9% a l'alcaldable de CiU, Xavier Trias, que va aconseguir un 21,4% en les eleccions passades. El PP baixaria del 16,12% dels vots a un 13,2%, mentre que Jordi Portabella passaria de l'12,8% del 2003 al 14%, i Imma Mayol, pujaria del 12,8% al 13,3%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.