Política

El Govern, després que el TSJC hagi deixat Borràs a un pas del judici: “Màxim respecte a la presumpció d’innocència”

Plaja diu que “cal veure quan es fixa el judici” i expressa el “respecte” de l’executiu per “la figura” de la presidenta

Breu reacció de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, a la decisió del TSJC de deixar a punt de judici la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i tres homes més per suposats contractes irregulars quan ella presidia la Institució de les Lletres Catalanes, del 2013 al 2017. Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha recordat que aquest “és un tema que s’allarga quatre anys i finalment, després de dilacions i especulacions, cal veure quan es fixa el judici”. “Màxim respecte per la figura de la presidenta Borràs i a la presumpció d’innocència”, s’ha limitat a afegir.

La causa de Borràs està oberta per un delicte de prevaricació administrativa, un de frau administratiu, un de falsedat en document mercantil i un de continuat de malversació de fons públics. Segons la interlocutòria, Borràs hauria adjudicat indirectament a un conegut seu set contractes per més de 132.000 euros relacionats amb la web de la institució i considera que “l’import de cadascun dels contractes fraccionats i de les corresponents factures dels adjudicataris es feia amb criteris arbitraris”.

Reaccions dels partits

El PSC ha avisat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que si se li obre judici oral per corrupció “s’’haurà d’aplicar” l’article 25.4 del Reglament que estableix la suspensió immediata dels diputats. El TSJC ha deixat a Borràs a un pas de judici pels suposats contractes irregulars quan presidia la ILC. La portaveu socialista a la cambra, Alícia Romero, ha dit que l’article és “evident, molt net i esclaridor” i ha recordat que va ser fruit d’una transacció entre JxSí i la CUP el 2017. “Semblaria estrany que els partits que van lluitar per l’article busquin excuses per no aplicar-lo”, ha afegit. Amb tot, ha dit que si algun grup té dubtes, pot demanar un informe a la Comissió de l’Estatut del Diputat.

El portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha demanat suspendre com a diputada a la presidenta de la cambra, Laura Borràs, en cas que se li obri judici oral pels suposats contractes irregulars quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Cid ha defensat que, com passaria “amb qualsevol altre diputat”, caldrà aplicar l’article 25.4 el reglament i “suspendre els drets i deures” de Borràs. Així mateix, el portaveu dels comuns ha subratllat que “fa molt de temps” que han “perdut la confiança” en la presidenta de la cambra perquè en la instrucció del TSJC hi ha correus electrònics escrits per Borràs “que demostren que és un cas de presumpta corrupció”.

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha reclamat la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, “pels delictes que el tribunal considera que es podrien haver comès”. Carrizosa ha afegit que Cs demanarà la compareixença de la presidenta al ple perquè doni explicacions dels seus actes “constitutius de greus delictes”. El PP també ha demanat la dimissió de Borràs per protegir “el prestigi” del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia