Política

Augmenta a 50 morts i 115 ferits el balanç de l'atemptat suïcida contra la seu del PDK al nord de l'Iraq

Majmur no es troba exactament a la regió autònoma del Kurdistan, però la majoria de la població és d'ètnia kurda

Com a mínim 50 persones han mort i 115 han quedat ferides com a conseqüència d'un atemptat suïcida amb camió bomba perpetrat avui contra les oficines del Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) a la localitat iraquiana de Majmur (nord), de població majoritàriament kurda, segons un nou balanç difós per fonts sanitàries.

El conductor del camió s'ha estabellat contra la seu del PDK -liderat per Massud Barzani, president de la regió autònoma del Kurdistan iraquià- i ha fet detonar els seus explosius.

Segons el ministre de Sanitat del Govern autònom kurd, Ziryan Othman, com a mínim 50 persones han mort -entre elles el cap local de Policia- i 115 han quedat ferides.

L'explosió ha causat danys als edificis pròxims, incloses les oficines de l'alcalde de la població, Abdul Rahman Delaf, un conegut escriptor kurd que ha resultat ferit, segons han informat fonts mèdiques i de seguretat.

Majmur no es troba exactament a la regió autònoma del Kurdistan, però la majoria de la població és d'ètnia kurda. Fa quatre dies, un camió bomba va causar com a mínim 15 morts i més de cent ferits precisament a la capital del Kurdistan, Irbil, situada a 50 quilòmetres al nord de Majmur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.