Política

Sessió de control i compareixença d’Aragonès pels canvis a la cúpula dels Mossos

El ple homenatja Esteban Casado, diputat del grup socialista de la primera legislatura, mort el 2020

  • El president, Pere Aragonès, en una sessió de control al ple del Parlament ORIOL DURAN.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, compareix aquest dimecres davant el ple un cop acabada la sessió de control per informar sobre els canvis en la cúpula dels Mossos d’Esquadra i en la Comissaria General d’Investigació Criminal. En aquesta sessió plenària, que s’allargarà fins dijous, la cambra també debatrà i votarà dues propostes per crear comissions d’investigació sobre aquests canvis.

El ple es reprèn a les nou del matí amb un homenatge a Esteban Casado, diputat del grup socialista de la primera legislatura, mort el 2020. Un membre del grup del PSC-Units en farà la glosa.

A continuació, la cambra farà la sessió de control, amb les preguntes primer als consellers i tot seguit al president de la Generalitat, que respondrà les que li formulin els caps de fila dels vuit grups parlamentaris amb relació a l’actualitat política.

Els consellers respondran les preguntes dels grups sobre la crisi educativa, el foment i el finançament de l’etapa educativa del zero als tres anys, les mesures sobre energia (PSC-Units), les mesures davant els efectes en el sector industrial i empresarial de la guerra a Ucraïna, l’increment de les estrenes en català a les plataformes audiovisuals, la recuperació de la base Loran per a ús públic al Parc Natural del Montgrí (ERC), els serveis ferroviaris, les eines judicials per lluitar contra la inseguretat a la ciutat de Barcelona, el Congrés de la Joventut (JxCat), la relació del conseller d’Educació amb la comunitat educativa (Vox), el posicionament sobre el gasoducte Midcat (CUP), l’activitat de l’empresa LafargeHolcim, de Montcada i Reixac (ECP), la càrrega fiscal que suporten les famílies (Cs) i la situació de l’educació (PPC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.