Política

Calviño defensa que el pla de xoc ha de ser “eficaç”

La vicepresidenta primera argumenta que l’escalada de preus “no es resol” abaixant impostos

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat que el pla de xoc per afrontar les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna ha de ser “eficaç” i, per això, ha justificat no haver adoptat encara mesures. Calviño ha argumentat que no hi ha “solucions miraculoses” i ha afirmat que l’escalada de preus de l’energia “no es resol baixant l’IRPF o l’IVA”. En resposta a una pregunta de Cs en la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés, la vicepresidenta primera ha subratllat que és moment de “ser responsable” i “actuar amb moderació, sensatesa i unitat” per “articular un pla de xoc que sigui realment eficaç” i que sigui “coherent”.

Cs i també Vox han criticat que el govern espanyol esperi a la setmana vinent per aprovar mesures. “No tenim ni temps ni paciència”, ha dit el portaveu de la formació liberal, Edmundo Bal, que ha afirmat que l’executiu de Pedro Sánchez és el de “tornin vostès demà”. Bal ha lamentat que el govern espanyol “desqualifiqui” a aquells que els critiquen.

Pel que fa a Vox, el seu portaveu, Iván Espinosa de los Monteros, ha afirmat que l’executiu “no està escoltant al carrer” i ha acusat Sánchez de titllar a “tots els que es queixen” de ser “d’ultradreta”. “Escoltin a Rufián quan diu que l’esquerra ha abandonat la classe treballadora”, ha reblat.

Calviño ha respost a la formació d’ultradreta que s’erigeixi en portaveu de la classe treballadora quan “ha votat en contra de totes les propostes” del govern espanyol per protegir-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.