Política

Torrent demana a l’Estat que mogui fitxa per regular els preus de l’energia i el combustible

El conseller exigeix al govern espanyol que proporcioni ajudes als sectors més afectats

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha demanat a l’Estat que mogui fitxa per regular els preus de l’energia i el combustible. Durant la sessió de control d’aquest dimecres, al ple del Parlament, Torrent ha criticat que l’executiu de Sánchez “va tard i malament” a l’hora de regular l’escalada de preus derivada de la guerra a Ucraïna. Per aquest motiu, el conseller ha proposat desacoblar el mercat del gas del mercat elèctric i limitar els preus. Així mateix, ha apostat per proporcionar ajudes “suficientment dotades” als sectors més afectats. “El missatge no pot ser que les crisis les paguen els mateixos de sempre”, ha subratllat Torrent, que ha assegurat que la situació és “crítica” per les famílies i les empreses.

Intervenció de Jordà

En la mateixa línia, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha exigit al govern espanyol que fixi un preu màxim al gas i que assumeixi el control i la gestió de les hidroelèctriques. Són dues mesures que Jordà ha reclamat a la sessió de control al Govern per fer front a la crisi energètica arran de la guerra a Ucraïna. Jordà ha respost així a una pregunta del PSC sobre quines accions està prenent l’executiu català. La consellera ha acusat el govern espanyol de fer “retocs” i “maquillatge” i els ha demanat mesures “urgents”. D’altra banda, Jordà ha dit que en sis mesos o menys espera que l’energètica pública estigui “en procés”.La consellera d’Acció Climàtica ha dit que és “imprescindible” la reformulació del mercat energètic espanyol per “acabar ja amb l’oligopoli” i que “els beneficis siguin sempre pels mateixos i qui sempre pagui sigui la ciutadania”.

Jordà també ha reclamat que l’executiu creï un fons d’ajuts directes als sectors més afectats i el desacoblament del gas del mercat elèctric.

En una pregunta de la diputada de la CUP Montserrat Vinyets Jordà ha dut que el projecte del MidCat, que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va obrir a recuperar si serveix per a l’hidrogen verd, ha assegurat que és “damunt la taula per a replantejar-lo”. Jordà ha assegurat que la interconnexió és “importantíssima” i que la situació és “excepcional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sònia Gràcia
Alcaldessa de Fornells de la Selva (Junts)

“Els regidors i els membres de les entitats fan la mateixa feina”

Fornells de la Selva
MEMÒRIA HISTÒRICA

Economia de subsistència de la Guerra Civil al Museu de la Pagesia

CASTELLBISBAL
ESTATS UNITS

Kamala Harris rescata Biden per a la seva campanya presidencial

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Ucraïna crea la seva primera comandància militar en territori rus

BARCELONA
GUERRA A GAZA

L’ONU urgeix Israel a posar fi a les violacions de drets humans a la Franja

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Rússia: pena de 12 anys per a una russo-americana que va donar 47 euros a Ucraïna

BARCELONA

Els comuns avisen el PSC que no busqui acords amb Junts

barcelona