Política

En directe

Parlament

El ple valida el decret sobre consultes populars no referendàries

La cambra també aborda aquesta tarda la modificació de les lleis de Patrimoni Cultural, del Consell de Garanties i del Síndic de Greuges

Seguiu la sessió en directe al digital

El Parlament ha avalat aquest dimecres amb els vots d’ERC, Junts i la CUP la modificació de la llei de consultes no referendàries del 2014, per tal de poder convocar la consulta sobre els Jocs d’hivern del 2030.

El decret de modificació de la Llei 10/2014, del 15 de març, de consultes populars no referendàries i altres formes de participació ciutadana  afegeix un punt a l’article 4 per tal que el president de la Generalitat pugui convocar consultes en més d’un municipi, d’una comarca o d’una vegueria sobre assumptes relacionats amb les competències o interessos de la Generalitat.

Es manté en l’aire les comarques que podran votar a la consulta. La CUP, Junts i els comuns reclamen que s’hi inclogui el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès. En canvi, PSC, Vox i PP estan en contra d’una consulta sobre els Jocs d’Hivern.

A l’ordre del dia d’aquest del ple dimecres també hi figura el procediment per designar els set membres de la Comissió de Control de les consultes populars no referendàries.

Aquesta tarda la cambra també aborda el debat i finals de la modificació de la Llei del Patrimoni Cultural Català, per a la preservació d’establiments emblemàtics (PSC-Units). Així mateix, els diputats discutiran i votaran les propostes de tramitació en lectura única de la reforma de la Llei del Consell de Garanties Estatutàries PSC-Units (ERC i JxCat); de la modificació de la Llei del Síndic de Greuges, i de la modificació de la Llei de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

A més, el planari tractarà  aquesta tarda les propostes de resolució per crear dues comissions parlamentàries relacionades amb els darrers canvis de comandaments als Mossos d’Esquadra. D’una banda, Vox, Cs i PP demanen que s’investigui la “purga dels mossos d’esquadra que investigaven els casos de corrupció separatista” i una altra de PSC-Units sobre els canvis en la cúpula policial del cos.
PSC-Units.

Podeu seguir la sessió en directe al digital:



política

El delicte d’injúries a la corona serà refet sense una derogació de la llei mordassa

madrid

Arrenca l’Eurocambra més dividida

Brussel·les
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona