Política

Maragall confirma que abandonarà la presidència del PSC

No només no rectifica les seves opinions sobre l'Estatut, com desitjava Montilla, sinó que hi incideix a Nova York

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha confirmat aquesta matinada que abandonarà pròximament la presidència del PSC i ha tornat a dir que va ser un error emprendre la reforma estatutària en lloc d'optar per "una via més senzilleta" com la modificació de l'article 2 de la Constitució, "que ja gairebé ho deia tot sense necessitat de tants articles i de passar per aquest mal tràngol".

Maragall ha realitzat aquestes declaracions a TV-3 en el recital que va oferir aquesta matinada la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet i el cantaor Miguel Poveda a Nova York, un escenari que ha aprofitat per reiterar que tot el procés de reforma de l'Estatut només ha servit per "reconèixer una cosa que és tan evident com que Espanya té nacions i nacionalitats".

En aquest mateix sentit, Maragall ha explicat que en les relacions entre Catalunya i Espanya "només podem aspirar a la tolerància mútua" perquè "no pretenem convèncer la resta d'Espanya d'alguna cosa", i per aquesta raó "el millor és suportar-se educadament, que és el que van fer Pujol i González i Pujol i Aznar en definitiva".

Segons Maragall, des del socialisme català "vam pensar potser ingènuament que sí era possible convèncer la majoria d'espanyols que Espanya era un país plural" i que "la solució era el federalisme". "ho vam intentar, i no és que fracasséssim, però el cost ha estat altíssim i encara no en sabem el resultat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.