Política

Carod-Rovira: "Royal té un discurs d'esquerres bastant antiquat"

El líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha considerat avui que la victòria de Nicolas Sarkozy a les eleccions franceses obeeix a la "crisi profunda" que ha viscut aquell país, i ha opinat que la socialista Ségolène Royal es va presentar "amb un discurs d'esquerres bastant antiquat".

Segons ha indicat Carod-Rovira en una roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del seu partit, en primer lloc "cal fer una valoració positiva de la gran participació electoral que hi ha hagut a les eleccions presidencials de França, fet que ens dóna una sana enveja i constitueix un exemple de civisme democràtic".

Sobre la victòria del conservador Nicolas Sarkozy, el president d'ERC ha indicat que s'ha d'interpretar sobre la concurrència de diversos factors però, sobretot, per "certa crisi profunda" que ha viscut França durant els últims anys.

Ha subratllat, també, el fet que Sarkozy ha efectuat durant la seva campanya "un discurs d'autoestima francesa molt potent", i s'ha preguntat "què hagués passat a Catalunya si algú hagués proposat, com va fer ell a França, crear un ministeri d'identitat nacional".

"M'imagino què s'hagués dit si algú fes aquesta proposta a Catalunya -ha apuntat-, però com que la proposta és per a França, als seus aliats del PP els ha de semblar fantàstica".

Respecte al suport aconseguit pel PSF, Carod-Rovira ha considerat que Royal "ha aconseguit un gran resultat" tenint en compte la gran divisió interna que hi havia en el seu partit, "on gairebé hi havia més candidats que militants".

Segons la seva opinió, la candidata del PSF va mantenir "un discurs d'esquerres bastant antiquat, i es notava que li faltava posar-lo al dia i actualitzar-lo als temps actuals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.