Política

Martínez Fraile dimiteix a petició de Montilla

La dimisió del delegat de la Generalitat a Madrid serà acceptada aquest matí durant la reunió setmanal de l'executiu català

El delegat de la Generalitat a Madrid, Raimon Martínez Fraile, ha dimitit a petició del president José Montilla, que ha considerat un "fet molt greu" que titllés d'"una mica malalt" tant físicament com psicològicament a Pasqual Maragall.

Fonts del departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya han indicat a EFE que la dimissió de Martínez Fraile serà acceptada aquest matí durant la reunió setmanal de l'executiu català.

Martínez Fraile ja va demanar ahir "disculpes" per les seves crítiques a Pasqual Maragall i va retirar les seves apreciacions ofensives cap a l'expresident català, després que l'actual cap de l'executiu autonòmic, José Montilla, li ho demanés.

Aquest gest no ha estat considerat suficient per Montilla, que ha reclamat a continuació la dimissió de Martínez Fraile, que la va presentar ahir mateix i que avui serà acceptada, han indicat les mateixes fonts.

Martínez Fraile va declarar ahir en un mitjà de comunicació que les últimes afirmacions de Maragall sobre l'Estatut i les relacions de Catalunya amb Espanya eren pròpies d'una persona que "està una mica malalta en aquests moments", que es troba "en una situació no molt adequada física i psicològicament".

Aquestes paraules "no estan en la tònica" que Montilla desitja que imperi en el seu executiu, han indicat fonts de la Generalitat.

Raimon Martínez Fraile i Pasqual Maragall han tingut històricament una relació difícil, des que tots dos van coincidir a l'Ajuntament de Barcelona, on l'ara dimitit delegat de la Generalitat a Madrid va arribar a ser tinent d'alcalde i membre del consell rector i del comitè executiu de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics de 1992.

El 9 d'octubre de 1988 va dimitir per les seves diferències amb el llavors alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, i va marxar al sector privat.

El 1998 va anunciar la seva candidatura a les eleccions primàries celebrades pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Barcelona de cara a les municipals de l'any següent, però el 9 d'octubre va retirar la seva candidatura argumentant que la competència amb l'alcalde de Barcelona, el també socialista Joan Clos, anava a ser utilitzada per CiU per atacar i debilitar al seu partit.

A l'abril de 2004 va ser nomenat secretari general de Turisme del ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que llavors dirigia José Montilla, l'actual president català, qui va tornar a comptar amb ell com el seu home de confiança a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles