Política

Neix Dignitat Nacional, una associació que "vol defensar Catalunya dels atacs constants"

L'entitat s'ha creat a partir dels contactes que un grup de nacionalistes i votants de diferents partits van fer en fòrums d'Internet

Una trentena de ciutadans d'arreu de Catalunya han impulsat la creació de l'associació Dignitat Nacional, que defineixen com "una xarxa de país, per la construcció i el consens nacional que es dedica a recollir les inquietuds nacionals i socials del poble de Catalunya".

Segons el seu president, Xavier Cruzado, la iniciativa va sorgir on-line, quan un grup de persones es va conèixer a través dels fòrums d'orientació nacionalista d'Internet i "farts dels polítics, de la manera de fer política i dels atacs constants cap a Catalunya" van decidir impulsar una associació per "defensar Catalunya i les seves institucions". "Ser nacionalista no és dolent i volem trencar la imatge dolenta que hi ha del nacionalisme", assegura.

En l'associació hi ha votants, segons Cruzado, "d'ERC, CiU i ICV", tot i que remarca que no consideren important a quin partit es vota, sinó que hi hagi gent de tots els colors interessats "en defensar Catalunya dels atacs constants" en qualsevol àmbit, des dels aspectes socials a la seguretat.

Una de les primeres actuacions de Dignitat Nacional ha estat la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra la convocatòria del Consell General del Poder Judicial de places de Magistrat suplent i de Jutge substitut en l'àmbit del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè no s'exigeix cao coneixement del dret civil català i el domini de la llengua catalana es considera "senzillament un mèrit". Segons Dignitat Nacional, la convocatòria s'ha fet ignorant l'article 102 de l'Estatut, que estableix l'obligatorietat dels jutges i magistrats de conèixer el català i el dret civil català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles
Estats Units

Tots els camins porten a l’expresident

Los Angeles
Guillem López Casasnovas
Catedràtic d’hisenda pública

“La reforma del finançament català serà ara o mai”

Barcelona
Kenneth Martínez
Alcalde del Vendrell

“Som al cor de la Catalunya que està en creixement”

El Vendrell