Política

Saura i Zarrías consideren adequat el ritme de desenvolupament dels Estatuts

El conseller català diu que és "impossible" aplicar l'Estatut en un termini de tres o quatre mesos

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el conseller andalús de la Presidència, Gaspar Zarrías, han rebutjat avui, dimecres, que existeixi un "front comú" de Catalunya i Andalusia contra el govern central respecte al desenvolupament dels respectius Estatuts d'Autonomia, el ritme dels quals consideren adequat.

En conferència de premsa després de reunir-se a Sevilla per analitzar l'aplicació dels textos estatutaris, Saura ha indicat que és "impossible" que s'apliqui en tres o quatre mesos "com pretenen alguns" perquè es necessita "temps i negociació", a l'hora que ha subratllat: "Volem desenvolupar-lo des de la màxima exigència, però també des de la lleialtat institucional".

Saura ha aprofitat per recalcar que seria "raonable i honest" que el PP retirés el recurs interposat davant el Tribunal Constitucional contra l'Estatut català, ja que conté 28 articles "idèntics" i 14 "pràcticament idèntics" a l'Estatut andalús. Amb tot, el conseller català s'ha mostrat convençut que la sentència de l'Alt Tribunal serà "positiva" perquè el text va passar tots els "filtres democràtics", en al·lusió a la seva aprovació pel Parlament i el "vistiplau" del Consell Consultiu, així com el seu pas pel Congrés i el Senat.

S'ha mostrat també convençut que el text d'Andalusia és "plenament" constitucional, encara que ha eludit pronunciar-se sobre el recurs plantejat pel govern extremeny.

Es tracta de la tercera vegada -des que el PSOE va guanyar les eleccions generals el 2004- que Zarrías i Saura es reuneixen per intercanviar opinions sobre el model territorial i les reformes estatutàries. Es preveu que tots dos mantinguin una nova trobada a Barcelona abans de l'estiu, segons han acordat avui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona
política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona
Política

Mor Miquel Pons Victori, batlle de Sant Lluís entre el 2001 i el 2003

política

Turull també augura més protagonisme de Puigdemont a JxCat

barcelona
estats units

Trump busca frenar l’auge de Harris impulsant la campanya amb l’ajuda de Musk

barcelona
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona