Política

Garzón decreta presó pel dirigent d'Askatasuna Juan María Olano per induir al terrorisme de carrer

La manifestació de diumenge passat a Sant Sebastià i els aldarulls posteriors, detonant de l'ordre judicial

El jutge Baltasar Garzón ha ordenat l'ingrés en presó provisional i sense fiança del dirigent d'Askatasuna Juan María Olano pels delictes d'integració en banda armada (pel que ja està processat) i inducció al terrorisme de carrer durant la manifestació que va liderar el diumenge passat en suport als presos d'ETA.

Segons l'aute dictat pel jutge, Olano hauria incitat "clarament" al manteniment i desenvolupament de l'acte "de caràcter il·legal" i amb "clara consciència" de que podrien produir-se fets greus, "com en efecte van succeir".

El magistrat afegeix que la posició destacada d'Olano a Askatasuna li atorga capacitat "d'influir decisivament" sobre aquells que, seguint les seves directrius, "van anar a la manifestació". Garzón ha argumentat la necessitat de decretar presó per al portaveu d'Askatasuna perquè amb la convocatòria de la manifestació ha arribat a "escenificar un autèntic desafiament a les institucions incitant a la comissió de delictes terroristes". El jutge, a més, mostra el seu convenciment que Olano tornaria a actuar de la mateixa manera.

També ordena el seu ingrés a presó perquè la manifestació de Sant Sebastià s'emmarca "en el conjunt d'accions terroristes gravíssimes desenvolupades per ETA" i davant el risc "objectiu" de fuga, como ja fa ver el novembre del 2001, quan va fugir a França.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.