Política

Castro assegura que "ha anat millorant" després de sotmetre's a "diverses" operacions

El cap de la revolució cubana va aparèixer en un acte públic per última vegada el 26 de juliol de l'any passat

El líder cubà, Fidel Castro, ha trencat el silenci sobre la seva malaltia per assegurar que ha anat millorant després de sotmetre's a “diverses” operacions, en un nou article, el tercer aquesta setmana, divulgat a L'Havana.

“No ha estat només una operació, sinó vàries. Inicialment no va haver-hi èxit, i això va incidir en la perllongada recuperació”, indica el text difós per les autoritats cubanes. “Els dic a tots simplement que he anat millorant i que mantinc un pes estable, al voltant dels 80 quilos”, afegeix.

Respecte al silenci mantingut sobre el seu estat de salut en els últims mesos, Castro afirma: “Vaig dependre durant molts mesos de vies intravenoses i catèters a través dels quals rebia una part important dels aliments, i no desitjava desagradables desenganys per al nostre poble”.

El líder cubà, que complirà 81 anys l'agost, explica que ara fa el que ha de fer, "especialment reflexionar i escriure sobre qüestions, al seu entendre, de certa importància i transcendència”. En aquest sentit, Castro assenyala que intenta que les seves “reflexions”, com anomena a la sèrie d'articles que va començar a difondre el març, “siguin breus per no robar espai a la premsa escrita ni als telenotícies de la televisió”.

Castro va aparèixer en un acte públic per últim cop el 26 de juliol de l'any passat. Pocs dies després, el 31 de juliol, el cap de la revolució delegava provisionalment el poder en el seu germà petit, Raúl, ministre de Defensa, després de sotmetre's a una delicada intervenció per una hemorràgia intestinal. Era el primer cop en 47 anys de revolució cubana que el president transferia, encara que de manera provisional, els seus càrrecs.

Des de l'aleshores, i a falta d'informes mèdics, els cubans s'han anat informant sobre l'evolució del president a través de les declaracions dels alts funcionaris del govern i de dirigents de països aliats, com el veneçolà Hugo Chávez i el bolivià Evo Morales.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona