Política

CiU, PSC i ERC pacten a Vic

Els grups de CiU, PSC i ERC han arribat a un principi d'acord per governar conjuntament a la ciutat de Vic després de diversos dies d'intenses negociacions, segons han informat fonts de CiU i PSC.

Si bé encara falta per detallar com quedarà la composició del consistori, està previst que el pròxim 16 de juny el democratacristià Josep Maria Vila d'Abadal sigui investit com a nou alcalde de la ciutat.

D'aquesta manera, CiU, amb vuit regidors, PSC, amb quatre, i ERC amb dos regidors més, formaran una majoria absoluta de govern liderada per Josep Maria Vila d'Abadal.
La plataforma PxC, amb quatre regidors, quedarà fora del govern juntament amb els dos regidors de les CUP, que ja han manifestat la seva voluntat de treballar des de l'oposició.

Segons les citades fonts, Vila d'Abadal també podria tenir assegurat el vot del regidor d'ICV-EUiA-EPM, Xavier Tornafoch, a la sessió d'investidura de dissabte que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.