Política

El govern d'Iraq decreta "toc de queda indefinit" després de l'atemptat a les mesquites de Samarra

L'atempat contra un temple xiïta provoca dos atacs contra mesquites sunnites

El govern iraquià ha decretat el "toc de queda indefinit" a Bagdad després de l'explosió en un mausoleu sagrat per als xiïtes a Samarra, segons un comunicat oficial de l'oficina del primer ministre Nuri al Maliki. El toc de queda entra en vigor a partir de les 15.00 hora local (11.00 GMT).

I és que una gran explosió ha sacsejat els dos minarets de les mesquites que contenen les tombes dels imams Ali al Hadi i Hasan al Askari a Samarra, un dels temples més sagrats dels xiïtes, segons han informat fonts policials de la província de Salahedín.

L'atemptat ha tingut lloc en el mateix temple que un grup de desconeguts va bombardejar el 22 de febrer de 2006, cosa que va desencadenar una onada de violència confessional que afecta des de fa més d'un any a Iraq.

Revenja contra les mesquites sunnites
L'atac contra la mesquita xiïta de Samarra ha provocat, tot i el toc de queda, una onada de revenja contra els temples sunnites. Segons han informat fonts policials, un grup armat ha destruït totalment amb artefactes explosius la gran mesquita d'Al Escandariya, situat a 60 quilòmetres al sudoest de Bagdad. Poc després, un altre grup ha causat danys de consideració en una altra mesquita sunnita de la mateixa ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.