Política

Aragonès demana “temps i paciència” per la pròxima reunió de la taula de diàleg

El president de la Generalitat assegura que els governs català i espanyol negocien acords “importants” que estan “en procés de maduració”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que la nova reunió de la taula de negociació amb l’Estat encara no s’ha convocat perquè totes dues parts estan treballant en possibles “acords importants” que encara estan en “procés de maduració”, per la qual cosa ha demanat “temps i paciència”.

Aragonès ha evitat concretar la data de la tercera reunió de la taula, que havia de tenir lloc a principis d’any, ja que primer es volen tancar “definitivament” els eventuals pactes. En qualsevol cas, el president ha demanat que la taula no es vegi interferida per les “dificultats del context actual”, és a dir, per la invasió russa d’Ucraïna i la crisi derivada del coronavirus: “És imprescindible que el procés continuï, perquè malgrat la guerra a Ucraïna i la pandèmia, el conflicte entre Catalunya i Espanya continua.” Abans el reclam era que les llunyanes eleccions a Castella i la Manxa o la participació d’Aragonès a la conferència de presidents autonòmics no entorpissin el diàleg.

Malgrat totes les demores, el cap de l’executiu ha insistit que si el procés de negociació “no tingués cap tipus de sentit”, el seu propi govern “l’hauria donat per acabat”. “Continuem treballant perquè sigui com més aviat millor, però no depèn de mi”, hi ha afegit.

D’altra banda, sobre la possibilitat que el relleu de Jordi Sànchez a la secretaria general de JxCat obri la porta perquè el partit de Carles Puigdemont, soci de govern d’ERC, s’incorpori a la taula, Aragonès s’ha limitat a apostar per “continuar avançant en el procés i com més gent s’hi sumi, millor”. Sànchez era un dels noms que JxCat va proposar per formar part de la delegació catalana a la taula de negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Una enquesta dona Harris cinc punts sobre Trump després del debat

barcelona
estat espanyol

El govern espanyol destitueix Ángel Contreras, president d’Adif

barcelona
estats units

Els EUA imposaran una taxa del 100% als vehicles elèctrics xinesos

barcelona
Política

Comín presenta recurs al TGUE per reclamar el seu escó a l’Eurocambra

barcelona
política

El PSC força l’anul·lació de l’acord del ple de juliol en el que s’aprovava el ROM

salt
crisi migratòria

La Fiscalia avisa el govern canari que el denunciarà si no acull a menors

barcelona
corea del Nord

Pyongyang mostra per primer cop les seves centrifugadores d’urani

barcelona
política

Lluc Salellas rep a Sílvia Paneque com a consellera de Territori

girona
guerra a europa

Continua la contraofensiva russa en Kursk per a recuperar territori ocupat

barcelona