Política

Junts porta a Antifrau la compra de locals de l’Ajuntament de Barcelona a les Corts

Junts per Catalunya ha demanat a l’Oficina Antifrau que investigui possibles irregularitats en la compra per part de l’Ajuntament de Barcelona de catorze locals que suposadament havien d’estar buits però que tenen activitat econòmica a les Corts. Així ho ha explicat la cap de files del partit al consistori, Elsa Artadi, que ha afegit que fa dos mesos que van detectar aquesta anomalia i que han estat demanant informació sobre els expedients de compra a la comissió d’Economia de l’Ajuntament sense rebre resposta. “Tenim indicis, cada vegada més concrets i alarmants, que hi ha irregularitats”, ha denunciat la regidora.

Artadi ha dit que no entén per què es compren locals actius si a la ciutat n’hi ha 3.000 de buits i que no li sembla casual que tots els espais siguin del mateix propietari, que els hauria adquirit fa menys de dos anys, i ha denunciat que els llogaters afectats estan patint assetjament immobiliari.

L’anunci de Junts arriba l’endemà que el grup municipal d’ERC fes una roda de premsa on denunciava que l’Ajuntament, que havia impulsat un programa anomenat Persianes Amunt per comprar locals buits i dinamitzar-los, està en procés de comprar-ne catorze que en realitat no estan buits sinó que tenen diferents negocis i activitats en vigor.

La regidora de Junts ha explicat que els llogaters dels catorze pisos que s’han de vendre a l’Ajuntament estan rebent burofax on se’ls diu que han d’abandonar el local abans de dos mesos, una pràctica que ha titllat de “mobbing immobiliari”. “Volem saber per què se’ls vol fer fora si a la ciutat hi ha 3.000 locals buits i si la iniciativa era precisament per dinamitzar els que estan buits”, ha afegit l’exconsellera de la Presidència.

Entre els catorze locals en qüestió hi ha una assessoria fiscal, un despatx d’arquitectes, un club d’aeromodelisme amb 150 socis, una empresa de producció audiovisual o unes restauradores d’art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àustria

Taylor Swift cancel·la els seus concerts a Viena per l’amenaça d’un atemptat

barcelona
política

Mossos preveuen més detencions per la fugida de Puigdemont

barcelona
guerra a europa

Brussel·les defensa el dret d’Ucraïna d’atacar a Rússia en el seu territori

barcelona
política

La mesa tomba la reconsideració presentada per Junts i el ple es reprèn

barcelona

Finalitza l'operació Gàbia però es mantenen controls esporàdics a la frontera

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona