Política

L'Exèrcit de l'Islam allibera al periodista de la BBC

Johnston, de 45 anys, ha estat entregat pels seus captors, l'autodenominat Exèrcit de l'Islam, a dirigents de Hamàs

El periodista britànic Alan Johnston, captiu des del 12 de març passat, ha estat alliberat “sa” i “de forma pacífica” aquesta matinada a la ciutat de Gaza. Johnston, de 45 anys, ha estat entregat pels seus captors, l'Exèrcit de l'Islam, a dirigents de Hamàs, moviment que controla la franja mediterrània palestina.

El corresponsal de la televisió britànica BBC ha assegurat, amb aspecte fràgil i pàl·lid, que és “fantàstic” estar lliure després d'haver passat moments “horribles” durant els prop de quatre mesos de segrest. En una entrevista telefònica amb la BBC, Johnston ha descrit el seu temps en captiveri com "bastant aterridor en ocasions".

Johnston, que va ser capturat el 12 de març pels membres de l'autodenominat Exèrcit de l'Islam en un carrer de la ciutat de Gaza, ha indicat que "no sabia quan anava a acabar això" i ha explicat que havia suportat un "extraordinari nivell d'estrès" i de pressió psicològica. El periodista de la BBC és l'estranger que més temps ha estat segrestat a la franja de Gaza.

En declaracions telefòniques a la cadena Al Yazira, Johnston també s'ha referit a les dificultats durant el seu captiveri i ha expressat el seu especial agraïment al Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) i al primer ministre palestí deposat, Ismail Haniyeh.

Vídeo amb amenaces
Cal recordar que la setmana passada els seus captors van amenaçar amb matar-lo si no es complien les seves demandes i, fins i tot, van difondre un vídeo amb el periodista amb un cinturó ple d'explosius.

Johnstons es va incorporar al servei de notícies de la BBC el 1991 i ha passat la meitat d'aquests 16 anys com a corresponsal a països com Uzbekistán i Afganistan. Durant els tres últims anys, el periodista vivia i treballava a Gaza, un lloc que planejava abandonar a finals del mes de març. En el moment del seu segrest era l'únic periodista occidental de dedicació completa a la franja palestina.

Un total d'11 periodistes han estat segrestats a Gaza en els últims 3 anys, tot i que tots ells van ser posats en llibertat poc temps després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.