Política

Rubalcaba assegura que ETA pretenia durant el debat de política general

El ministre explica que la furgoneta interceptada dilluns a Euskadi Nord amb 140 quilos d'explosius formava part del dispositiu per l'atemptat

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que ETA pretenia cometre un atemptat "amb víctimes mortals" amb la furgoneta en la que hi havia 140 quilos d'explosius, interceptada dilluns al País Basc francès, molt a prop de la frontera espanyola. Segons el ministre ETA volia cometre l'atemptat ahir dimarts o dimecres, coincidint amb el debat de política general que se celebra al Congrés.

En declaracions als mitjans de comunicació en el Congrés dels Diputats, Rubalcaba ha explicat que el material trobat a la furgoneta era cloratita i no clorat potàsic, que només hi havia dos detonadors -la qual cosa indica que es tractava d'una sola bomba- i que l'atemptat s'anava a cometre amb cordó detonant per evitar els inhibidors.

El ministre ha revelat també que un dels dos presumptes etarres detinguts ahir al matí prop de París és el presumpte membre de l'aparell logístic d'ETA Iker Beristain Gutiérrez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.