Política

Joan Carles I fa una crida a la unitat per acabar amb el terrorisme

El monarca fa un discurs en la celebració dels 30 anys de les primeres eleccions democràtiques després del franquisme

El rei Joan Carles I ha demanat al Congrés, durant la celebració del trentè aniversari de les eleccions de 1977, "diàleg sincer" i la necessària "cohesió i unitat" per assolir un objectiu "tan vital" i "irrenunciable" com és acabar amb l'"abominable xacra" del terrorisme.

El monarca va tancar amb les seves paraules la commemoració del trentè aniversari de les primeres eleccions democràtiques després del franquisme, el 15 de juny de 1977, en un acte celebrat en el Congrés dels Diputats, on el Rei va acudir acompanyat per Sofia i el príncep Felip.

En el seu discurs, el rei es va referir a la situació creada després de la ruptura de la treva per part d'ETA i no va dubtar de dirigir-se als centenars de convidats per llançar un nítid missatge: "El futur depèn de nosaltres".

"Tenim la capacitat de conduir i liderar el camí cap a un futur cada vegada millor", va sostenir el Monarca, qui va animar a "buscar la unitat i l'enteniment|entesa, basats, en el diàleg sincer" davant de les grans qüestions que afecten a l'Estat, entre elles el terrorisme.

Va recordar en aquest sentit el deure moral contret amb les víctimes i els seus familiars i va advertir que "divisions i desencontres no poden ser companys de ruta".

La Transició política, va continuar, és exemple "per al món" i "estímul" dels propis espanyols, que "sempre recolzaran a les seves institucions i Forces de Seguretat en aquesta lluita".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.