Política

CiU anuncia una manifestació si Zapatero i el PSC no donen resposta al caos ferroviari

Uns 150 alcaldes i regidors nacionalistes llegeixen un manifest crític a la plaça del Rei

CiU ha anunciat la pròxima convocatòria d’una manifestació “important” contra el caos ferroviari si el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i les administracions governades pel PSC no hi donen resposta amb urgència. El número dos de CDC, Felip Puig, va traslladar ahir la voluntat de tirar endavant la iniciativa, després de participar a la plaça del Rei en la lectura d’un manifest al costat d’uns 150 alcaldes i regidors nacionalistes. El text ataca amb duresa el president José Montilla pel seu “silenci còmplice” amb el ministeri de Foment, i també denuncia una “actitud passiva” del món municipal socialista.

CiU està en contacte amb diferents entitats cíviques i socials per coordinar la protesta, que es realitzarà “amb la voluntat de posar en evidència que Catalunya no rep un tracte just i que el PSC està fent una mala gestió”, segons el mateix Puig. Els nacionalistes consideren que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que la setmana entrant compareixerà al Parlament, és “coresponsable” de la situació.

Durant l’acte a la plaça del Rei, abans d’entregar el manifest a la Generalitat, Puig va reclamar, la vigília que Zapatero comparegui avui al Congrés, que el govern assumeixi el control de la gestió de la crisi a Renfe i al TGV. El manifest no va ser llegit per l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, com s’havia anunciat, sinó pel de Premià de Mar, Miquel Buch, perquè els organitzadors van apostar perquè el qui prengués la paraula fos un representant d’un municipi directament afectat. Entre els presents hi havia també els alcaldes de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i de Martorell, Salvador Esteve, entre d’altres.

Casa gran
Hores més tard, el líder de CiU, Artur Mas, va inaugurar a la façana de la seu de CDC el logo de la casa gran del catalanisme. Tal com va avançar l’AVUI, Convergència ha enviat unes 2.000 invitacions a la conferència que Mas pronunciarà el 20 de novembre, incloent-hi tots els dirigents polítics catalans tret dels del PP. Els convergents entraran ara en contacte amb 500 entitats i un milers de persones de diferents ideologies per contrastar el projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.