Política

Castro emplaça Aznar a dir si va aconsellar o no a Clinton bombardejar la ràdio i la televisió sèrbies

Castro inclou extenses cites atribuïdes a Aznar on parla de França i Kosovo

El president cubà, Fidel Castro, ha publicat un article titulat El silenci d'Aznar en què emplaça l'expresident del Govern espanyol, José María Aznar, a dir si és o no cert que va aconsellar al llavors president nord-americà, Bill Clinton, bombardejar la ràdio i la televisió sèrbies el 1999.

"Sobre aquesta qüestió, tant Aznar com els portaveus del Govern dels Estats Units, han guardat silenci", recrimina Castro en un article recollit per l'agència de notícies cubana Prensa Latina.

Castro recorda que ell mateix va revelar el 25 d'abril del 2003 a la televisió cubana que el llavors president del Govern espanyol José María Aznar, "aliat de la superpotència en genocidis i massacres", s'havia reunit amb el president Clinton el 13 d'abril de 1999, en un moment incert de la guerra contra Iugoslàvia, i li va expressar textualment: "Si estem en una guerra, fem-la completament, per guanyar-la i no només una mica. Si necessitem persistir durant un mes, tres mesos, fem-ho. No entenc per què no hem bombardejat encara la ràdio i la televisió sèrbies", cita Castro a Aznar.

Kosovo
En el text, Castro inclou extenses cites atribuïdes a Aznar. "A Europa sempre hi ha hagut neteges ètniques, enfrontaments entre minories i majories, disputes religioses. Ara ja això no es pot permetre. Des del punt de vista polític, mai estarem a favor de la independència de Kosovo pel que vam dir abans", va indicar Aznar, segons cita el líder cubà.

França
Referint-se a Jacques Chirac, president de França, va dir, sempre segons Castro: "Li parlaré demà a Brussel·les. Quan vull tenir un bon estona amb Chirac, començo dient-li que 'aquests americans són realment horribles'. Fa tres setmanes vaig sopar amb ell a l'Elisi. No sé què li havia passat amb vostès, però parlava pestes. Li vaig dir que bé, però que jo no venia a parlar d'això".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.