Política

Zapatero no dóna data per a l'arribada del TGV

Rodalies Renfe

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no ha donat cap data concreta per a l'arribada del TGV a Barcelona, inicialment fixada pel 21 de desembre.

El president ha assegurat avui que les seves excuses pels problemes en les obres del TGV a Barcelona van acompanyades de prioritats clares en matèria de seguretat i d'actuacions "despullades de promeses irrellevants" sobre dates d'inauguració.

Zapatero s'ha expressat així en la seva compareixença davant el Ple del Congrés en la qual ha informat de la situació de les obres del TGV a la seva arribada a Barcelona, que ha afectat el desenvolupament normal del servei de rodalies a la Ciutat Comtal.

El cap de l'Executiu ha garantit l'arribada del tren d'alta velocitat a Barcelona, però ha donat prioritat a la seguretat, tant de passatgers com de treballadors, i l'obertura prèvia del servei de Rodalies.

No funcionarà "exemplarment" fins d'aquí a dos anys
En els seves rèpliques parlamentàries, el president també s'ha referit a la situació actual del servei de Rodalies per a assegurar que encara requerirà "un parell d'anys" per a funcionar "exemplarment", atès que "no és possible recuperar en tres anys el retard d'entre deu i quinze que acumula la inversió en aquest servei ferroviari a Catalunya".

No obstant, el cap de l'Executiu, ha mostrat el seu "convenciment absolut" que el seu govern corretgirà el "dèficit històric d'infraestructures de Catalunya i aconseguirà la seva segona modernització d'infraestructures".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.