Política

Benazir Bhutto ja és al Pakistan on l'esperaven milers de seguidors

L'avió en el que viatjava la ex primera ministra paquistanesa Benazir Bhutto ha aterrat avui a les 13:45 hores (8:45 hores GMT) a la ciutat de Karachi, al sud del Paquistan, país al que torna gairebé nou anys d'exili.

Bhutto, a la que esperen desenes de milers de seguidors per donar-li la benvinguda ha arribat en un vol de la companyia Emirates procedent de Dubai, on ha passat, amb Londres, la seva estada a l'exili. Benzir ha viatjat a la seva ciutat natal acompanyada de familiars i amics, però no del seu marit ni fills. Mentrestant les autoritats han muntat una operació massiva de seguretat per protegir Bhutto d'un possible atac dels milicians islàmics.

"Crec en els miracles i el meu retorn a casa és un miracle", ha afirmat l'ex ministra a l'aeroport de Dubai moments abans d'embarcar.

L'ex mandataria torna al Paquistan després d'arribar a un acord amb el president, Pervez Musharraf, que suposa el tancament dels casos que tenia oberts per corrupció durant els seus mandats.

Des de primera hora del matí s'hi han acostat els seus seguidors en autobusos, la majoria des de la província pròxima de Sindh, cor de la dinastia política de Bhutto, tot i que alguns hi han arribat també des del nord. "Hem vingut a felicitar-la pel retorn a Benazir. És una benedicció per a la gent pobra del país", ha assegurat Habibulà, un dels presents, que ha recorregut uns 300 quilòmetres des de la ciutat de Sanghar per veure l'ex dirigent.

Està previst que Bhutto viatgi en un vehicle blindat fins als mausoleu d'Ali Jinnah, pare de la patria paquistanesa, on està previst que hi faci un discurs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles
Estats Units

Tots els camins porten a l’expresident

Los Angeles
Guillem López Casasnovas
Catedràtic d’hisenda pública

“La reforma del finançament català serà ara o mai”

Barcelona
Kenneth Martínez
Alcalde del Vendrell

“Som al cor de la Catalunya que està en creixement”

El Vendrell
Alfons González
Càrrec

“El govern prioritza la publicitat abans que l’efectivitat”

El Vendrell