Política

Garzón ordena l'ingrés a la presó d'Asier Imaz i Gorka Díaz per integració en organització terrorista

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha ordenat presó incondicional dels membres de Batasuna Asier Imaz i Gorka Díaz per un delicte d'integració en organització terrorista, han informat fonts jurídiques.

La fiscalia de l'Audiència Nacional ja ha demanat aquest matí l'ingrés a la presó del membre de la mesa nacional de Batasuna Asier Imaz, detingut dilluns passat, i del cap de seguretat de la formació il·legalitzada, Gorka Díaz, que s'ha presentat voluntàriament aquest matí a les dependències judicials i que era en crida i cerca.

El Ministeri Públic considera que tots dos han comès un delicte d'integració en organització terrorista i que hi ha risc que intentin sostreure's a l'acció de la justícia de manera que la fiscal Dolors Delgado n'ha sol·licitat l'ingrés provisional a la presó en espera de judici.

Els dos membres de Batasuna han estat interrogats aquest matí pel jutge Baltasar Garzón. Imaz i Díaz s'han negat a declarar de manera que les seves compareixences s'han prolongat durant 15 minuts escassos.

S'ha presentat a l'Audiència Nacional
El cap de seguretat de Batasuna, Gorka Díaz s'ha presentat aquest matí de manera voluntària a les dependències de l'Audiència Nacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.